2013 yılında kangren olan bacağını kaybeden ve daha sonraları kısa süreliğine de olsa ekranlara dönen yetenekli oyuncu Yalçın Menteş yaşadığı zor anları 'Söylemezsem Olmaz' programına anlattı.
İşte Yalçın Menteş'in açıklamaları;

“Bir çok ünlü arkadaşım vardı herkes beni arar sorardı, hastalandıktan sonra arkadaşlarım bayaa azaldı. Mehmet Ali Erbil bir defa ziyaretime geldi. Kaç senelik dosttuk, daha kimler kimler mevcut.

Şimdi yalnız kaldım ve bana eski eşim bana destek oldu. Bana şimdi eski eşim bakıyor fakat kendimi suçlu hissediyorum çünkü eski eşim bana bakıyor diye eşimin dul aylığını kestiler.

Psikolojim iyice çok bozuldu. Kendimle ilgili hususi bir vaziyet istemiyorum fakat yeniden incelensin biz eşimle yeniden nikah kıymadık ve birlikte de yaşamıyoruz sadece o bana destek oluyor. Arayıp gizlice beraberler diye şikayet eden şahıs vicdansızdır. Herkesi yanlış tanımışım.

Birol Güven destek verdi ve 90’larda dizi bitene kadar rol aldım. Şimdi yine dizilerde rol almak istiyorum. Bana moral olur, alkışları özledim. Yakında ise müstakil olarak yürüyeceğim” dedi. 
Editör: TE Bilişim