Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya il Başkanı Enver Kiraz, “17 Aralık Davası, unutulmasın ki ne kadar takipsizlik kararı verilirse verilsin halkın vicdanın da kapanmayacaktır” dedi.
17 Aralık operasyonu davasında takipsizlik kararı verilmesini CHP’liler, Malatya Adliye sarayı önüne, “Adaletin kara günü” yazılı siyah çelenk bırakarak protesto etti.
Burada basın açıklaması yapan CHP Malatya il Başkanı Enver Kiraz, “Türkiye’yi sarsan Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği takipsizlik kararı ile kapatılması Türkiye ve adalet için kara bir gündür. 17 Aralık sabahı Türkiye’yi sarsan tarihi yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda, bugüne kadar görülmemiş boyutta kara para aklama, rüşvet ve yolsuzluk kamuoyunun gözleri önüne serilmişti” iddiasında bulundu.
Bu dosyada adı geçenlerin adaletin önünde aklanması gerekirken, ömür boyu bu büyük şaibenin ağırlığını yaşayacaklarını ileri süren Kiraz, daha sonra şu iddialarda bulundu:
“Bu da bir bakıma onlar için büyük ceza ve çocuklarına bırakacakları karanlık bir manevi miras olacaktır. Bu davayı yargı ‘takipsizlik kararı’ ile kapatmış olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, 17-25 Aralık tarihleri CHP tarafından her zeminde dile getirilecek, unutturulmayacak ve takip edilecektir.
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi tüm bu olanlardan sonra 17-25 Aralık haftası “Hırsızlar Haftası" olmalı, hırsızlar tarafından AKP Genel Merkezi’nde kutlamalar yapılmalıdır.
Bu büyük yolsuzluk dosyaları bugün için belki savcılıklar marifetiyle kapatılmış olabilir, ama bu dosyalar kamuoyu vicdanında çoktan ömür boyu mahkumiyete çarptırılmıştır. Belki bu kişilerin ailelerine bıraktıkları maddi büyük bir servet olabilir, ancak aynı zamanda bıraktıkları karanlık manevi miras mahkumiyetlerini ağırlaştırmış olacaktır.
Unutulmasın ki ne kadar takipsizlik kararı verilirse verilsin CHP bu dosyaları her zeminde takip edecektir ve bu dosyalar halkın cebinden çalınan her kuruşun hesabı verilmeden halkın vicdanın da kapanmayacaktır.“
Kaynak: iha