AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve partili yöneticiler AK Parti Hekimhan İlçe Başkanı Adil Ağçan ve yönetimin ziyaret etti.
Son yapılan ilçe seçiminde yeni seçilen yönetimi tebrik etmek amacıyla yapılan ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Yeni seçilen Hekimhan ilçe yönetimimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Hekimhan ilçemiz başta olmak üzere bütün ilçelerimizin daha çok hizmeti alması için, bugüne kadar gelen hizmetlerden daha fazlasını vermek için çaba gösteriyoruz. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Biliyorsunuz, seçimler yaklaşırken, bir çok iftiralar, bir çok hakaretler yapılmaya başlandı, başlanacak. Ama insanlar önce kendi evini temizlemeli. Birilerine ithamda bulunurken önce kendi kendine bakmalı. Onun için eğer bu millet her seçimde AK Parti’yi iktidar yapıyorsa, bu halka yakınlığından dolayıdır, en önemlisi de samimiyetinden dolayıdır. Yani Hekimhan’da başka söyleyen, Ankara’da başka söyleyenlerden AK Pati hiçbir zaman olmadı, olmayacak da. Şişli Belediyesi’ne dönüp bakamayan CHP, AK Parti’yi yolsuzlukla suçluyor. Orada kendi belediye başkanını belediye makamına sokmayacak kadar gemiyi alanlar kalkıp sağda-solda laflar üretmeye çalışıyorlar. Biz hakla beraber yürümeye devam edeceğiz. Hekimhan teşkilatıma şunu söylüyorum; biz insanların içerisinde olacağız. Her mahalleye gideceğiz, her insanla tokalaşacağız. Bizim elini sıkamayacağımız, bizim yüzüne bakamayacağımız hiçbir kimse yoktur. Biz hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık, inadına kardeşlik dedik, inadına barış dedik, inadına demokrasi dedik ve inadına gerçekten birlik ve beraberlik dedik” ifadelerini kaydetti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “AK Parti Hekimhan ilçe teşkilatı kurulduğu günden itibaren sürekli azim ve kararlılıkla, arkasında AK Parti Genel Merkezi’nin, Malatya il teşkilatının desteğini alarak var gücüyle çalıştı, çalışmaya da devam etti. Hekimhanlı hemşerilerimin her seçimde bizi birinci değil, ikinci parti çıkarması tabi bizim yüreklerimizin yarası. Bunu çok samimiyetle ve çok iyi niyetle söylüyorum. Ama onlarında vermiş olduğu karara da sonsuz saygı duyuyorum. Sadece 30 Mart yerel seçiminde yaşanılan ve masa başında kaybedilen bir seçimin var olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. Maalesef masa başında seçim kaybetmek neymiş, onu biz 30 Mart seçimlerinde Hekimhan’da yaşadık ve gördük. Üzüntüyle ifade etmem gerekir ki bu kaybedilen sadece seçim değil, Hekimhan’a gelecek hizmetlerinde kaybedilişidir. Biz genel iktidar olarak Hekimhan’a çok önemli hizmetler getirdik getirmeye de devam ediyoruz. Hekimhan MYO sadece bunlardan bir tanesi. Yatırıma vesile olan değerli Hekimhanlı işadamımıza ben teşekkür ediyorum. Yatırıma devamının da getirilebilmesi için Kalkınma Bakanımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Hekimhan MYO tamamlandı. Şuanda 95. Milyon TL’ye yapılan ve biten, ‘Bunlar asla hastane yapmayacak, Hekimhanlıyı kandırıyorlar’ diyen muhalefet milletvekili , muhalefet partileri bugün gelip hastaneyi görsünler, MYO’yu görsünler, Hekimhan-Malatya karayolunu görsünler. Şimdi biz genel iktidar olarak bu yatırımları yaparken maalesef 2004’den beri her seçimde CHP’ye destek veren Hekimhanlı, bir kez daha hizmetten mahrum kaldı. Şimdi partinin tam kapısından çıkarken Hekimhan’ın merkezinde ve hemen içindeyiz. Burada Arapgir ilçe başkanım var soruyorum; Arapgir’in merkezinde böyle çamurlu bir yol var mı, Arapgir’in çevre mahallelerinde de yok. Yanımda Yazıhan Belediye Başkanım var, soruyorum; var mi sizde ilçenin merkezinde böyle çamurlu bir yol. Bunu niye soruyorum, kendi ilçesine hizmet getiremeyen Hekimhan Belediyesi’ne kardeş belediye seçiyor CHP. Eğer Hekimhanlı AK Partili bil belediye başkanı seçmiş olsaydı, kendisi başka ilçelere ağabey olurdu. Hekimhan büyük bir ilçemiz. Malatya’nın üçüncü büyük ilçesi. Bu nedenle gelecek yatırımlar çok önemli. CHP’nin yerel yönetimlerden ne anladığın bu millet biliyor” ifadelerini kaydetti.
Çalık şunları söyledi:
“Hekimhan Belediyesi’nin bizde olmaması hiç önemli değil. İktidar olsun, muhalefet olsun tüm belediyelerimize her türlü desteği vereceğiz diyen büyükşehir belediye başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bir tane çok amaçlı salon sözü verdi büyükşehir belediye başkanımız. Hayırlı-uğurlu olsun” dedi.
Hekimhan’da bir kültür merkezi olmadığını öğrenen Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Çakır, çok amaçlı bir salonun yapımı için yer istediklerini ve bunun için Hekimhan Belediye Başkanı ile görüşerek, bu projeyi hayata geçireceklerini kaydetti.
AK Parti Hekimhan ilçe yöneticileri ise Hekimhan Belediyesi’nin böyle bir arayı vermeyeceğini, geçmişte bu gibi yatırımların engellendiğini söylediler.
Kaynak: iha