Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından “Yılın Ahisi” seçildi.
Başkan Gürkan’a "Ahilik Kaftanı", Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adil Culha ve 26 yıldır Battalgazi’de esnaflık yapan Şahin Uslu tarafından giydirildi.
Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirilen törende konuşan Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adil Culha, Başkan Gürkan’ı esnaflara yaptığı hizmetlerden dolayı “Yılın Ahisi” seçtiklerini belirterek, “Battalgazi Belediye Başkanımızın esnaflara yönelik yaptığı hizmetlerden dolayı yılın ahisi olarak seçtik. Dürüst olan başkanımızın çalışmalarını takdir ediyoruz. Özellikle “Yeşil Alan” projesine sonsuz destek olacağız” diyerek, projenin Malatya için önemli olduğunu söyledi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, kendisini “Yılın Ahisi” seçen Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Culha ve yönetimine teşekkür ederek, esnaflıkta ahilik kültürünün önemine dikkat çekti.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Gürkan’a "Ahilik Kaftanı", Battalgazi Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Adil Culha ve 26 yıldır Battalgazi’de esnaflık yapan Şahin Uslu tarafından giydirildi.
Kaynak: iha