Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi 3. Genel Kurul Toplantısında yönetim değişti.
Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen Genel Kurul’da konuşan Genel Sekreter Avukat Ali Yıldırım, “Bu yüreklerle birlikte Malatya için bir şeyler yapmak bizlerin en büyük mutluluğu olacaktır” diyerek, Çocuk Meclisi eski başkanına ve yürütme kuruluna teşekkür etti.
Çocuk Meclisi Eski Başkanı Zeynep Kardelen Özdemir, Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Çocukluk” adlı şiirini okuyarak, en önemli ve en güzel çağın çocukluk çağı olduğunu söyledi.
Genel Kurul’da divan teşekkülünden sonra başkanlık ve yürütme kurulu seçimi yapıldı. 25 adayın başkanlık için yarıştığı genel kurulda çocuklar genel olarak; okul içi sorunlar, geri dönüşüm, çevre, kültürel programlar üzerine gerçekleştirmek istedikleri projeleri anlattılar.
Adayların kıyasıya yarıştığı Genel Kurulda Çocuk Meclisi yeni başkanı ve yürütme kurulu şu şekilde belirlendi:
Ayşenaz Atabey (Meclis Başkanı, Fırat İlkokulu), Aslı Atalan (Hayriye Başdemir Ortaokulu), Zeynep Bayındır (Somuncu Baba İmam Hatip Ortaokulu), Muhammed Ekinci ( Cengiz Topel Ortaokulu), Durukan Yaman (Somuncu Baba İmam Hatip Ortaokulu), Dila Canbay (Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu), Berkat Fırat (Necatıbey Oratokulu), Gamze Vuran( Abdulkadir Eriş Ortaokulu), Tuğçe Balık (Hatunsuyu Çiçek İlköğretim Okulu), İkra Menekşeoğlu (Sümer Ortaokulu), Sümeyye Yarçin (Kaynarca Ortaokulu), Kevser Karabulut (Şahnahan Ortaokulu), Doğukan Narinç ( Hidayet Ortaokulu).
Kaynak: iha