Malatya’da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 20 bin adet Türk Bayrağı dağıtıldı.
İş adamı Reşat Erdoğan tarafından şehrin birçok noktasında özellikle esnaflara dağıtılan Türk Bayrağı ile vatandaşların bayramı da kutlandı.
Diğer yandan, Cumhuriyet Çarşısı esnaflarından Tekin Alptekin ve Adem Karayıl, birlik ve beraberliği ihtiyaç duyduğumuzu bu günlerde Cumhuriyet Bayramı nedeniyle adet Türk bayrağı dağıtılmasından dolayı, İş adamı Reşat Erdoğan’a teşekkür ettiler.
İş adamı Reşat Erdoğan yaptığı açıklamada, “Armağan ettiğimiz bu bayrak mavi gökyüzünün bağrına Türk’ün bastığı bir mühürdür. Yıldızının her köşesinde bu ülkeyi kuran bir millet karakter bulmuştur. Bütün milletleri kucaklayan dinimiz gibi selamet vericidir. Ayın ve yıldızın sarmalandığı kırmızı kan Türk’ün insanlığının sembolüdür. Bizim için bayrak, her yol ayrımında ve her zor durumda bizi birleştiren ve sarmalayan şefkatli Devlet bir devlet kucağıdır” diyerek, daha sonra özetle şunları belirtti:
“Devleti sağlam kuran bu milletin güzel evlatları. Devleti kurarken dedelerimizin gösterdiği azmi, sizlerin de korurken göstereceğine şüphemiz yoktur. Gelin bir olalım, birlik olalım, dirlik bulalım. Atalarımızın kanlı kefene sarıp emanet ettiği Cumhuriyetimizi, evlatlarımıza al bayrağımıza sarılı teslim edelim. Bu anlayışla dün ve bugün şanlı bayrağımızı Malatyalı esnaf arkadaşlarımıza hediye etmeye başladık. Dün bütün ilçelerimizdeki esnaflarımıza bayrakları ulaştırıldı. Bu gün de Malatya merkez ilçelerimizde esnafımıza bayraklarını ulaştırılacak. Al bayrağımızın Malatya’mızda daha fazla ve daha coşkuyla dalgalanmasına katkıda buluna bilmekten çok mutluyum. Bana bu mutluluğu yaşatan hemşerilerime teşekkür ederim. Allah Devletimizi daim milletimizi bahtiyar kılsın. Şanlı bayrağımız bizden dalgalandırmak siz değerli hemşerilerimden."
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 20 bin adet Türk Bayrağı’nın merkez ve ilçelere dağıtıldığı kaydedildi.
Kaynak: iha