Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde elma ve pancar hasadı, fotoğraf uzmanları tarafından fotoğraflandı.
Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği (MAFDER) fotoğrafçılık kursu kursiyerleri ve üyeleri Doğanşehir ilçe ve civar köylerine gezi düzenlediler. Doğanşehir’in çevresel ve kültürel öğelerini fotoğraf kareleriyle yakalayarak, yöresel zenginliğini fark ettirmek amacıyla Günedoğru köyü ve Madensuyu mezrasına etkinlik gerçekleştirildi. Pancar ve elma yetiştiriciliği yapan çiftçilerin yaşadıkları zorluklar, fotoğraf kareleriyle kayda alındı.
Madensuyu mezrasında elma bahçesinde hasat yapan çiftçilerin misafir ettiği fotoğrafçılar elma hasadını da yerinde fotoğraflayarak Doğanşehir elması tanıtımında da ilçeye katkıda bulundular.
MAFDER Başkanı Abdulkadir Kızıl, "Bu hafta elma ve pancar hasadını yerinde görüp fotoğraflamak için Doğanşehir ilçemize bir fotoğraf gezisi düzenledik. Güne ilçede kahvaltı yaparak başladık. Pancar tarlalarında çalışan yöre halkıyla sohbet ederek fotoğraflar elde ettik. Elma bahçelerine konuk olduk. Çiftçi kardeşlerimizle yaşadıkları sıkıntıları paylaştık. Doğanşehir’in tanıtımını en güzel şekilde yapmak için fotoğraflar elde ettik. Her hafta bu tür hem sosyal hem de kültürel faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Amacımız bölgemizi fotoğraf dili ile tanıtmak" dedi.
MAFDER üyeleri, yöre halkıyla toplu fotoğraflar çekinerek günün sonunda bölgeden ayrıldı.
Kaynak: iha