Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Bin günde bin gölet dediler, bakanın memleketi Afyonkarahisar’a 60 gölet, Malatya’ya ise ancak bir gölet yapabildiler” dedi.
Parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz Cumartesi günü Malatya’da temelini attığı ve açılışını yaptığı tesislerle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya’da yaşanan içme ve sulama suyu soruna da temas etti.
Battalgazi İlçesi’nde kanalizasyon suyu ile sulama yapıldığını hatırlatan Kiraz, "Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Malatya’daki konuşmasına baktığımızda 2012 yılında da aynı projeler dile getirilmişti. Birçoğu tamamlanma aşamasına gelecekti, ancak 2014’de sözler verdi ancak verilen tarihlerde gerçekleşip gerçekleşmeyeceği meçhuldur” ifadelerini kullandı.
Arguvan Yoncalı Barajı ile ilgili birkaç ihale yapıldığını ve Bakan Eroğlu’nun verdiği tarihte bitmesinin zor olduğunu belirten Enver Kiraz, “Barajın temelini atıyorsunuz. Ya kanalları ne zaman yapılacak? İşte Boztepe Barajı 2 yıl önce bitirildi, kanalları yoktu. Görsel bir baraj izledik ve barajda çatlaklar oluşup, yüzde 60 su kaybı oldu ” dedi.
Enver Kiraz, “Bin günde bin gölet dediler, bakanın memleketi Afyonkarahisar’a 60 gölet, Malatya’ya ise ancak bir gölet yapabildiler” diyerek, “Bu da sayın bakanın ayrımcı tutumunu göstermektedir” iddiasında bulundu.
“Sayın Bakan, 12 proje müjdesini verdi. Ancak bu projelerden 5’i dere ıslahları ile ilgili. Dere ıslahı basit kapsamda değerlendirilmesi gereken projelerdir” diyen Kiraz, Malatya’nın içme suyunun tek kaynaktan sağlanmasının da sakıncalarından söz ederek, “Malatya’nın içme suyu kaynağıyla ilgili ciddi adımlar atılmaması düşündürücüdür. Tek kaynak Malatya’yı sıkıntıya sokar” ifadelerini kullandı.
Kiraz, “AKP iktidarı şimdiden seçim yatırımına başladı. Sayın Bakan Eroğlu, “Malatya’ya yatırım boynumuzun borcu. Malatya’ya şu kadar yatırım yaptık. Şu kadar daha yapacağız gibi seçime yönelik söylemler dinledik. Malatya’nın içme ve sulama suyuyla ilgili sorunlarının ertelenmiş olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha