Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, istihdam fuarlarının önemine değinerek, hem fuar organizasyonunda emeği olanlara hem de Malatya’ya yatırım için gelen firmalara teşekkür etti.
Beraberinde, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İl ve İlçe yöneticileriyle birlikte bu yıl 4’ncüsü gerçekleştirilen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı ziyaret eden Ağbaba katılımcı firma yetkilileri ve iş arayanlarla bir süre sohbet etti. Ağbaba, fuar kapsamında Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in söyleşisine de katılarak, Özdemir’e plaket takdim etti.
PROFESÖR RAMAZAN ÖZDEMİR, AYAKKABI BOYACAĞINDAN CERRAHLIĞA
Veli Ağbaba ve beraberindekiler, fuar kapsamında düzenlenen Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in söyleşisine katıldı. Çocukken ayakkabı boyacılığı yaptığını ve okul masraflarını karşıladığını belirten Ramazan Özdemir, daha sonra astsubay olmak istediğini ancak gözünden kaynaklı hastalıktan dolayı astsubay olamadığını ifade etti. Özdemir, tıp fakültesini bitirdikten sonra özel sektör ile akademik kariyer arasında üniversitede kalmayı tercih ettiğini ifade ettikten sonra, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yaptıkları bilimsel çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Özdemir’e fuara katılımından dolayı bir plaket takdim eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Ramazan hocamızın yaşam hikayesi Malatyalılara örnek olacak düzeyde. Kendisi Malatya’da yaptığı çalışmalarla marka olmuş bir kişi. Malatya’nın önemli bir değeri. Bu değerler çok kolay yetişmiyor. Özel sektörde çalışmış olsaydı şimdi belki çok farklı bir konumda olabilirdi. Kendisine özel sektörden üniversiteden aldığı maaşın belki 10 katı maaşla teklifler gelmiştir. Malatya’da kalmasının en önemli sebebi Malatya sevdalısı olması. Umarız Malatya bir çok Ramazan Özdemir daha yetiştirir. Bu nedenle Ramazan Özdemir’i kutluyorum" dedi.
Veli Ağbaba İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının da önemine değinerek, “Bu tür organizasyonlar Malatya’nın önemli firmalarıyla işsizlerimizi buluşturuyor. Emek veren herkese, Malatya’ya yatırım yapan işletmelere teşekkür ediyorum. İstihdam Fuarının başarılı geçmesini temenni ediyorum “ ifadelerini kullandı.
Ağbaba, söyleşinin ardından, Çalışma ve İş Kurumu Müdür Vekili Nebahat Duran ile birlikte fuar alanını gezdi, stant açan firma yetkilileri ve iş arayanlarla sohbet etti.
Kaynak: iha