Malatya’da Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Atatürk Anıtında çelenk sunuldu.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte 7.Ana Jet Üs Komutanlığı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Faruk Fidan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yıldırım Kılıçkıran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Enver Han, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı kurmay Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Urhal, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri ve okullardan öğrenciler bayraklarla katıldılar.
Vali Kamçı tarafından Valilik, Tümgeneral Akyürek tarafından Garnizon ve Çakır tarafından ise belediye çelenklerinin sunumunun ardından törene katılanlar 2. Ordu Bölge Bandosu eşliğinde saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu.
Törende anıt özel defterini imzalayan Vali Süleyman Kamçı, “Aziz Atatürk, Temelinde milletimizin sarsılmaz iradesi ve şehitlerimizin kanı bulunan cumhuriyetimizi kurup çok sevdiğiniz milletimize emanet edişinizin 91. sene-i devriyesinde manevi huzurunuzda toplanmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin ifadesi olan Cumhuriyetin ilanı ile bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuş ve hemen akabinde Türkiye Cumhuriyeti devleti, milli sınırlar içerisinde aynı geçmişi paylaşan ve aynı geleceğe doğru yürüyen yurttaşları tek çatı altında birleştiren bir ulus devleti kurulmuştur. Kurduğunuz cumhuriyeti taçlandıran ilke ve inkılaplarınız, necip milletimizin ufkunu aydınlatan meşaleler olmuştur. Aziz Atatürk, destansı bir mücadele ve işsiz bir zafer neticesinde Anadolu’ya altın harflerle işlediğiniz Cumhuriyetimizin demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşatılacağına inancımız tamdır, birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi her zaman koruyacağımızdan, cennet vatanımız üzerinde emelleri olanlara asla fırsat vermeyeceğimizden emin ve müsterih olunuz. Başta Zat-ı Alileri olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında büyük fedakarlıklar gösteren silah arkadaşlarınızı, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz. Ruhlarınız şad olsun” ifadelerini kaydetti.
Tören anıt özel defterinin imzalanması ile sona erdi.
Kaynak: iha