Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında yürütülen "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinlikleri kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yönetici kadrosu ve personelleri ile birlikte yürüyüş programı yapıldı.
Yürüyüş etkinliği Kongre ve Kültür Merkezi önünden başlayıp Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde sonlandırıldı.
Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener yaptığı açıklamada, “Düzenli fiziksel aktivitenin ideal kilonun korunması, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanı sıra kronik hastalıklara yakalanma riskini önemli ölçüde azalttığı bilinmektedir. Dünyanın her yerinde giderek maliyeti artan sağlık hizmetleri yönünden koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında fiziksel aktivitenin sağladığı yararlar önemli bir tasarruf sağlayabilmektedir. Ancak optimal bir sağlık için gerek çocuk gerekse yetişkinlerin büyük bir çoğunluğunun yeteri kadar fiziksel aktivite yapmadıkları görülmektedir. Sağlıkla ilgilenenler fiziksel aktivitenin, neden önemli olduğunu anlamalı, tüm yaşlardaki bireyleri yaşamın bir parçası olarak fiziksel aktivite ve spora katılımları için motive etmelidirler. Fiziksel aktivitenin yaşam boyu sürdürülmesinin herkese, her yerde, her zaman yararlı olabileceği mesajının daha geniş kitlelere yayılmasına yardımcı olmalıdırlar.
Sağlıklı kalabilmek için gün içinde en az 30 dakika tempolu yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirmek önemli bir faktördür. Egzersiz yapmak bir yaşam biçimi olmalıdır, günlük hayatımızı planlarken mutlaka egzersize yer vermeliyiz” dedi.
Kaynak: iha