Malatya’da düzenlenen “Uçurtma Şenliği” ilgi gördü.
6. Uluslararası Kervansaray Buluşması “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” etkinliği kapsamında “Uçurtma Şenliği” yapıldı. Battalgazi Belediyesi tarafından temin edilen uçurtmalara, çocuklar yoğun ilgi gösterdi.
Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen Uçurtma Şenliği’ne, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şanal Tosun, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Abdulvahap Şerefhanlı, Mustafa Sayın, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş çocukları ile birlikte katıldı.
Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” etkinliği kapsamında “Uçurtma Şenliği” düzenlediklerini belirterek, etkinliğe çocukları ile birlikte katılan ailelere teşekkür etti. Başkan Gürkan, “2 günden beri Malatya, kültür yağmuru içinde geçmekte. Bu etkinliklere hemşerilerimizin, sivil toplum örgütleri ve devletimizin yakın ilgisinden ve desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın bu etkinliklere içtenlikle katılmaları bizleri son derece memnun etmektedir. Malatya, kültürel etkinliklere susamış, Malatya sosyal etkinliklere susamış. Bundan sonra bu tür etkinlikleri vatandaşlarımızla birlikte icra etmeye çalışacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Uçurtma Şenliği’ne katılanlar, uçurtmaları ile şenliğe renk kattılar.
Kaynak: iha