Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, cuma namazında Karaağaçlı Mahallesi’ndeydi. Başkan Çelik, namaz öncesinde Karaağaçlı Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin düzenlediği Aşure Günü etkinliğine de katılarak vatandaşlara aşure dağıttı.
Karaağaçlı Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, cuma namazı öncesinde mahalle halkına aşure dağıttı. Aşure dağıtımına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Ziya Elmalı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan duanın ardından aşure ikramını Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yaptı. Başkan Çelik ilk aşureyi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü’ye verdi.
Başkan Çelik, “Muharrem ayı nedeniyle İslam coğrafyasında, İslam dininin olduğu her toprak parçasında aşure yapılır ve vatandaşlara dağıtılır. İşte bu dinimizin güzelliklerinden bir tanesidir. Yaklaşık on gündür Manisa’mızda neredeyse her mahallede aşure ikramları yapıldı. Bizler de vatandaşlarımızın yaptığı bu aşure ikramlarına programlarımız ölçüsünde katılmaya gayret ettik. Karaağaçlı Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin düzenlediği hayra ortak olduk. Allah kabul etsin” dedi.
Başkan Çelik ve beraberindekiler aşure etkinliğinin ardından Cuma namazını mahalle halkı ile birlikte kıldı.
Kaynak: iha