Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya devam edecektir” dedi.
Başkan Yaralı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet’in, Türk Milletine bırakmış en büyük miras olduğunu belirtti. Türk Milleti’nin Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsediğini, karşılaştığı sorunları cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bildiğini ifade eden Yaralı, şunları ifade etti: “Büyük Türk milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve Büyük Önderimiz Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. yıldönümüne, bütün yurtta olduğu gibi, ilçemiz Saruhanlı’da da, sevinç ve coşku içerisinde ulaşmış bulunuyoruz. Gururla kutladığımız cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıl dönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan cumhuriyeti ve cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen üstün gayret ve fedakarlıklar sonucunda kahramanlarımız tarafından bizlere armağan edilen cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır."
91 yıl önce Atatürk’ün ortaya koyduğu “Muasır medeniyetler seviyesine ulaşma” hedefinde büyük mesafeler alındığını belirten Başkan Yaralı, "Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız. Çünkü cumhuriyetimiz; bilimde, eğitimde, kültür ve sanatta, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamın her alanında var olan tüm kazanımlarımızın, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın en büyük dayanağı olmuştur. Bu duygularla, Cumhuriyet coşkusu içinde, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılını kutluyor, Saruhanlılı vatandaşlarımızla birlikte cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan herkese, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha