Manisa’nın Şehzadeler İlçesi Şehitler İlköğretim Okulu tarafından 3 yıldır düzenlenen Veliler arası Bilgi Yarışması kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Çocuklarının okuduğu okulda bilgilerini sınayan veliler farklı bir etkinliğe imza atmış oldu.
Şehitler İlköğretim Okulu tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 3’üncüsün gerçekleştirilen Veliler arası Bilgi Yarışması bu yıl da kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Okulun Kader Atabey Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya her sınıftan 3’er veli olmak üzere toplam 56 veli katıldı. İki etap halinde gerçekleşen yarışmanın ilk etabında oluşturulan Vatan ve Bayrak gruplarında 7’şer ekip yarıştı. Her iki gruptan ilk iki sırada yer alan veliler final grubunda yarışmaya hak kazandı.
Final yarışması öncesi bir açıklama yapan Şehitler İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Zekayi Şahin, “Okulumuzda bu sene geleneksel 3’üncü Veliler Bilgi Yarışmasını yaptık. Genel kültür ve bilgi içerikli bir yarışma. Yarışmanın ilk etabında velilerimiz Vatan ve Bayrak olmak üzere iki gruba ayırdık. 7’şer ekipten oluşuyordu. Her ekip 3 kişiden oluşuyor. Bir ve ikinci olanları Türkiye Final Grubuna aldık. 1-C, 2-A, 6-G ve 3-B sınıfları finalistlerimiz oldu. Final yarışmasında 20 soru soracağız ve soru cevap şeklinde gerçekleşecek yarışmamız. Ön eleme grubunu çoktan seçmeli sorularla yapmıştık. Manisa’da bu yarışmanın ilk olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar hiç duymadım bu sene 3’üncüsünü yapıyoruz. Okul Aile Birliğimiz destek oldu. Buradaki amacımız okul olarak velilerimizle kaynaşmak. Bir kültür paylaşımı yapmak istedik. Velilerimizle kitap okuma, araştırma yapma, gezi incelemeye merak uyandırmak amacıyla bu yarışmayı düzenliyoruz. Sorularımız, genel kültür, güncel olaylar, tarih konularından oluşuyor” dedi.
Finale 4 sınıfın kaldığını kaydeden Şahin, “Bir ekip 3 kişiden oluşuyor. 12 kişi yarışacak toplamda. İlk 3’e yani birinci olan gruba 100’er TL’lik hediye çeklerimiz var. Bu konuda Özpolatoğlu Marketler yarışmamıza sponsor oldular. İlk 3’e giren ekiplerimize de madalya ve başarı belgeleri vereceğiz. Amacımız kültür paylaşımı ve güzel bir sosyal faaliyette bulunmak. Sıra dışı bir faaliyet olsun diye düşündük inşallah amacına ulaşır” şeklinde konuştu.
Final grubunda Yasemin Sağır, Ali Sağır ve Kamil Sezer’den oluşan 1-C sınıfının velileri 150 puanla yarışmayı birinci olarak tamamladı. Yarışmada ikinciliği 3-B sınıfı, 3’üncülüğü 6-G sınıfı ve 4’üncülüğü de 2-A sınıfı kazandı.
Yarışmada birinci olan gruptaki 3 veliye Özpolatoğlu Marketten 100 TL’lik hediye çeki madalya ve başarı belgeleri Okul Müdürü Mustafa Ergüven, Müdür Yardımcısı Zekayi Şahin, Okul Aile Birliği Başkanı Cemile Kesen ve Okul Aile Birliği üyeleri tarafından verildi. Yarışmada ikinci ve üçüncü olan ekiplere de madalya ve başarı belgesi takdim edildi.
Kaynak: iha