Manisa’da gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için “Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık Bonzai’den Uzak Dur” kampanyasını başlatan Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kampanya kapsamında Sosyal Bilimler Lisesi, Fen Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde gerçekleşen eğitimlerde yaklaşık 500 öğrenci ve velilere eğitim verildi. Eğitim öğretim sezonun sonunda 17 bin kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor.
Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi olarak Yunusemre Kaymakamlığı ve Yunusemre Belediye ile birlikte, gençliğine ve ‘Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık Bonzai’den Uzak Dur’ eğitimlerine devam ettiklerini vurgulayan Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Ümit Atman, “Pazartesi günü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ni ziyaret ermiştik. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin eğitim salonun küçük olması nedeni ile tüm öğrencilere ulaşamadık. Bu yüzden aynı okulda bugün ikinci kez eğitim vereceğiz. Hedef grubumuz 9, 10, ve 11’inci sınıflar. Öğrencilerimizin yaklaşık üçte birine pazartesi günü ulaştık. Bugün geriye kalan üçte ikisine ulaşmış olacağız. Haftaya Fen Lisesi ile devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar Yunusemre ilçesinde eğitim ve öğretim veren bütün liseleri 9, 10 ve 11’inci sınıflarına ulaşmayı hedefliyoruz. Rehber öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz bu konuda bizlere çok yardımcı oluyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün desteğinde gayet memnunuz” dedi.
Rehber öğretmenlerin sayesinde anne, babalara da ulaştıklarını kaydeden Uzm. Dr. Ümit Atman, “Çocukları uyuşturucu maddelerden uzak tutma konusunda ebeveynlere çok büyük sorumluluk düştüğüne inanıyoruz. Bu yüzden anne babaların farkındalığını artırmak çok önemli, sadece onlara yönelik eğitimler değil. Onlara yönelik önümüzdeki yıl için hazırladığımız bir sunumumuz olacak. Bizimle birlikte yol alan gençlerle yürüttüğümüz akran eğitimi projemiz olacak. 155 öğrenci ve bir öğretmenimizin desteği ile birlikte hazırladığımız bir tiyatro oyunu sahneleyeceğiz. Bunu tüm Manisalılara sunmayı hedefliyoruz. Böylelikle için içerisindeki hedef grubumuz gençler, işin olmazsa olmazı anne, babalarla birlikte hiç olmazsa biz buradayız, farkındayız, uzak duruyoruz demek amacıyla yıl başında ilk atraksiyonumuzu gerçekleştireceğiz. Daha sonrada dönem ortasına doğru bizimle yol alan ve dahil olacak gençlerle birlikte müzik dinletilerimiz, yürüyüşlerimizi, stant açma projelerimizi hayata geçireceğiz. Biz bu yolda ne kadar çok genci peşimize takıp uyuşturucu maddelerden uzak tutabilirsek kendimizi o kadar iyi ve başarılı hissedeceğiz. Uyuşturucuda en önemli parametrenin gençleri buna alışmadan uzak tutmak olduğunun farkındayız ve bunun için bu yola çıktık” diye konuştu.
Kaynak: iha