Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, il bazında ’174 Alo Gıda Hattı’na 2014 yılı itibariyle vatandaşlar tarafından 647 şikayet geldiğini bildirdi. Çebi, şikayetler üzerine 186 bin 783 TL ise ceza kesildiğini açıkladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "174 Alo Gıda Hattı" Manisalı vatandaşların ilgisini çekti. Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerine 2014 yılı içerisinde vatandaşlar tarafından 647 şikayet geldi. 174 Alo Gıda Hattı’na gelen ihbarları değerlendiren ekipler, denetimlerde 186 bin 783 TL para cezası kesti.
"GIDAYLA İLGİLİ ŞİKAYETİ OLAN MUTLAKA BİLDİRSİN"
Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, "174 Alo gıda hattı ile artık sağlıksız yada bozuk gıdaları yada herhangi bir gıda şikayetini ilgili birimlere iletmek çok kolay. Manisalı vatandaşlarında sağlığını düşünerek, hattı kullanması gerçekten hem kendi sağlıkları açısından hem de toplumun sağlığı açısından çok güzel bir davranış. Gıda hattı Türkiye’nin hemen hemen her yerinde olduğu gibi ilimizde de vatandaşlarımızın sağlıklı gıda tüketimi için seferber olmuş durumda. Manisalı vatandaşlarımızın bu hattı kullanmada hiç çekinmesin; çünkü her şeyin başında sağlık gelir. Gıdaya ilişkin şikayet veya talebi olan 174’ü çevirerek çağrı merkezine bildirsin. Tek merkezden toplanan veriler, ilgili birimlere iletiliyor. Bizlerde bakanlığa bağlı olan yetkili kurum olarak her şikayeti dikkate alarak denetim yapıyoruz" dedi.
Kaynak: iha