Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi’ne devredilecek Spil Dağı At Alanı Milli Parkı’nda yapılması planlanan teleferiğin hayal olmadığını söyledi. Başkan Çelik, “Artık teleferik hayali de gerçek olacak. Spil’e teleferikle çıkacağız. Manisa’nın turizmine katkı sağlayacağız” dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, kurucu bir belediye başkanı olmaktan onur duyduğunu belirterek zorlu bir süreci geride bırakıp, güçlü bir kadro ile tam kapasite çalışmaya başladıklarını söyledi. Her fırsatta halkla ilişkilerde marka bir belediye olmayı hedeflediklerini belirten Başkan Çelik, “Hemen her gün halkın içinde olmaya çalışıyor, arayan her numaraya cevap veriyorum. Personelimizin halka ilişkileri konusunda da hassasiyet gösteriyoruz. Milletin malına sahip çıkmama ve vatandaşa kötü muamele söz konusu olduğunda kesinlikle müsamahamız yok. Bu konuda vatandaşlarımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz. Belediyemize geldiklerinde alışkın olmadıkları bir durumla karşılaşınca şaşırıyorlar” diye konuştu.
“BİR CANA KIYAMAZDIK”
Son günlerde büyük tartışmalara neden olan ağaç kesme olaylarında herkese örnek olacak bir davranış sergileyen Şehzadeler Belediyesinin ağaç taşıma hizmetini anlatan Başkan Çelik, “Şehzadeler’de bu güne kadar hiçbir ağacı kesmedik. Nişancıpaşa Mahallemizde yapılacak olan inşaatın önünde bulunan yaklaşık 40 yaşındaki ıhlamur ağacımızı da Muradiye Camimizin önünde belirlediğimiz bir yere taşıdık. İnşaat çalışmalarını engelliyor diye kesilmesine müsaade edemez, bir cana kıyamazdık. 40 yıl verilen emeklerle yetişmiş Ihlamur ağacımız Muradiye Cami önünde aynı güzellikleri vermeye devam ediyor. Bu konuda güzel tepkiler aldık. Ülke gündemini oturdu. Herkese örnek olacak bir çalışma sergilediğimizi düşünüyorum” dedi.
“TELEFERİK HAYALİ GERÇEK OLACAK”
Manisa’ya gelerek Şehzadeler Belediyesi’ne ziyarette bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Spil Dağı At Alanı Milli Parkı’nda bulunan tesislerin Şehzadeler Belediyesi’ne devredileceğini müjdelemesini de değerlendiren Başkan Çelik, “Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü Spil’le ilgili olamaz denileni başardı ve Spil’e 20 trilyonluk alt yapı işi yapıldı. Burası Manisa’nın, Şehzadeler’in bir değeri. Bu şehirde turizmle ön plana çıkmamız gerektiğine inanıyoruz. Onun için Spil’in daha çok gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Sayın bakanımız bu alanı bize verdi. Artık teleferik hayali de gerçek olacak. Manisa’nın turizmine katkı sağlayacak. Spil’e teleferikle çıkacağız. Manisa’da oturup da hala Spil’e gitmeyen vatandaşlarımız var. Öğrencilerimizi doğa eğitimlerine götüreceğiz, temiz havada piknik yapmalarını sağlayacağız. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu Manisa’ya ayrı bir önem veriyor. Şehzadeler için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Başkan Çelik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da Şehzadeler’e yapılacak yatırımlarda tam destek verdiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: iha