Manisa’da, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanında Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından düzenlenen törende ise 24 stajyer öğretmen meslek yemini etti.
Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Milli Egemenlik Anıtı önüne çelenk sunulmasıyla başlayan program daha sonra Vestel Ortaokulu’nun Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonunda hazırlamış olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programıyla devam etti.
Programa Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Garnizon Komutanı Yavuz Ekrem Arslan, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yunusemre Belediye Mehmet Çerçi, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, ilçe kaymakamları, göreve yeni başlayan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Vestel Ortaokulu Müdürü Seda Gençay’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından bu yıl göreve başlayan 24 stajyer öğretmen meslek yemini etti. Yemin töreninin ardından emekliye ayrılmış öğretmenlere Vali Yardımcısı Mesut Eser tarafından şeref belgeleri verildi.
Programda kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, “Bilindiği üzere milletlerin ve devletlerin varlıklarının devamında ve güçlü olmalarında eğitilmiş insan gücü faktörü önemli rol oynamaktadır. Bu faktörün temeli olan eğitim, eğitimin temel unsuru da öğretmenlerdir. Bu itibarla öğretmenlerin eğitim-öğretim ve kültür sahalarında yapacakları rehberlik ve çalışmalar ülkemizin, devletimizin ve milletimizin istikbalini yakından ilgilendirmektedir.Bundan dolayı öğretmenler, gençliğin mimarları, gençler ise öğretmenlerin eseridir. Ülkemizin geleceğine şekil verecek hünerli ellerin sahiplerini, geleceğin neslini öğretmenler yetiştirecektir.Bu nedenle dünyada her şeye değer biçmek mümkün olabilir. Öğretmenin eserine değer biçmek asla mümkün değildir. Gelişmenin ve yücelmenin önüne dikilen en büyük engel cehalettir. Milli eğitim davamızın yılmaz, yorulmaz, usanmaz davacısı cahilin değil, cehaletin düşmanı, aydınlığın dostu, geçmişi geleceğe bağlayan ve ikisi arasında köprü olan, ilim ve irfan ordusunun rütbesi, eğitimin temel taşı, sevgi kaynağının başı, çocukların can yoldaşı, bilimin sunucusu, mukaddes adına tüm değerlerin koruyucusu eli öpülecek insan sensin” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Altınsoy’un konuşmasının ardından şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Program, öğrencilerinin hazırladığı şiir ve müzik dinletisi ile sona erdi.
Kaynak: iha