Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Sağlık-Sen’i ziyaret etti.
Ziyarette Başkan Mustafa İrğat, rektör adayı Kemal Çelebi’ye CBÜ Hastanesi’nin ve çalışanlarının sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri içeren bir çalıştay kitabı verdi. Demokratik toplumlarda kamu hizmetlerinin ve vatandaşı memnun etmede yönetişimin çok önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kemal Çelebi, “Paydaşlar bu durumda yönetime ortak olur. Şüphesiz ki bu yönetişimin başında sivil toplum kuruluşları gelmektedir. Memur-Sen bünyesindeki, Sağlık-Sen gibi sendikalar çok olumlu işler atmışlardır. Toplumdaki duruşuyla farklılığını ortaya çıkarmıştır. CBÜ Tıp fakültesinde yetkili sendika olan Sağlık Sen, hastanenin gelişmesinde ve yapılacak olan yeni projelerin yapımında katkıları olacaktır.” dedi.
Kent adına önemli işlere imza atacaklarını belirten Çelebi, “Yönetime geldiğimizde Memur-Sen bünyesindeki sendikalarla iyi ilişkiler kurup düşüncelerine önem vereceğiz. Ortak akılla üniversiteyi yönetme fırsatı yakalayacağız. Üniversitemiz sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişkilerde olacaktır. Alınacak kararlarda ortak bir düşünce ortaya çıkarıp CBÜ adına kent adına önemli işlere imza atacağız.” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa İrğat ise “Sendika olarak üyelerimizin hem özlük hem sosyal hem işteki haklarıyla yakından ilgileniyoruz. CBÜ’de yetkili sendika olarak önemli işlere imza attık. Orada yapılacak çalışmalarda üniversitenin yaklaşımı çok önemlidir. Hocamızın üzerinde önemle durduğu yönetişim anlayışı sevindirici bir durumdur. CBÜ ve şehir bu anlayışla iyi noktalara gelecektir. Sorumlu sendikacılık bizim en tabi görevimizdir. Sağlık Sen’de ülkesine ve üyelerine yönelik sorumluluk bilinci oluşmuştur. Hocamızın yönetişim anlayışındaki açık sözlülüğü bizi çok mutlu etmiştir. CBÜ şehrin lokomotifi olacak bir konumdadır. Umarım bu seçimler tüm şehrin beklentilerini karşılar nitelikte olur.” diye konuştu.
Kaynak: iha