Yunusemre Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Yunusemre sınırları içindeki Fevzi Çakmak, Hafsa Sultan ve Barbaros mahallelerinde yapımı devam eden parklara isim konusu komisyona havale edilirken, mecliste Türk Sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray’a fahri hemşehrilik beratı verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.
Toplantı öncesinde bir önceki meclis toplantısında alınan kararlar özet halinde meclis üyelerine sunuldu.
Yunusemre Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda bir bölümü önerge toplam 27 gündem maddesi görüşüldü.
Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, geçtiğimiz hafta Cumhuriyetin 91.kuruluş yıldönümünü kutladıklarını hatırlatarak, “Bize bu vatanı armağan eden Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına rahmetle anıyorum” dedi.
PARTİLERDEN MUHARREM AYI MESAJI
Muharrem ayında olduklarını hatırlatan Başkan Çerçi, “Mübarek Muharrem ayımız hayırlara vesile olsun. Yunusmere Belediyesi olarak Muharrem ayında yapmamız gereken etkinlikleri yaptık. Karaköy’de bir de belediye önünde aşure ikram ettik. Muarem ayı önemli bir ay. Üzüntülerimizin de olduğu bir ay. Bütün geçmişlerimize, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Muharrem ayının önemine vurgu yapan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, “Bugün şehitlerimizin anılmasıyla ortak bir değer oluşması bu acıyı hissetmemiz güzel bir duygu. Aşurenin içinde de her türlü karışım olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin de içerisi bunun gibi her kesim insandan oluşur. Bu da vatanımızın zenginliğinin göstergesidir” diye konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Zülfikar Gürcan ise Muharrem ayının ve Hicri yılbaşının hayırlı olmasını diledi.
Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını dileyen CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, “Ayrıca iki meclis arası Cumhuriyet Bayramımız da kutlandı. Herksin Cumhuriyet bayramını kutlarım. Başta büyük Önder Mustafa Kemal Paşa’yı rahmetle anıyorum” dedi.
CHP’DEN ÇERÇİ’YE PROTOKOL DESTEĞİ
Erdinç Yavaşlı ayrıca Cumhuriyet Bayramı’nda protokolde yer verilmediği için geçit törenini izleyemeden alandan ayrılmak zorunda kalan Başkan Mehmet Çerçi’ye destek vererek, “Tavrınızı destekliyorum. Seçilmiş bir belediye başkanı arka sıralarda olmamalıdır” dedi. Başkan Çerçi, Yavaşlı’ya desteğinden dolayı teşekkür etti.
MHP’DEN CHP KOMİSYONA KATKIDA BULUNSUN İSTEĞİ
Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi sınırları içerisinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planında emsali belirlenmeyen parsellerin yapılaşma şartlarının belirlenmesi hususundaki rapor görüşüldü.
Madde hakkında söz alan Mehmet Güzgülü, en büyük problemlerin Muradiye’de olduğunu belirterek, “Daha önceden başkanlık yaptığı için naçizane fikrim CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı’dan da görüş alınması gerekiyor. Kendisinin faydalanabiliriz” dedi. Başkan Çerçi ise komisyonlara sadece Erdinç Yavaşlı’nın değil herkesin katkı sunabileceğini belirtti.
TÜRKAN ŞORAY’A FAHRİ HEMŞERİLİK PAYESİ VERİLECEK
Sinema sanatçısı Türkan Şoray’a fahri hemşerilik payesi ve beratı verilmesi ile ilgili gündem maddesi oylandı. Madde hakkında bilgi veren meclis üyesi Ahmet Karakaş, “Manisa’da Harem güzellik yarışması var. Yunusemre Beldiyesi olarak ana sponsor olduk. Sayın Türkan Şoray, 16 Kasım’da belediyemize gelecek. Bu törende kendisine fahri hemşerilik beratı vereceğiz” dedi.
Başkan Çerçi ise Türkan Şoray’ın Türk sinemasının sultanı olduğunu ifade ederek, Yunusemre adına kendisine bir jest yapmak istediklerini belirtti. Madde oy birliğiyle kabul edildi.
ÜÇ YENİ PARK YAPILIYOR
Toplantıda Yunusemre sınırları içinde Fevzi Çakmak, Hafsa Sultan ve Barbaros mahallelerine yapılacak olan parklara isim konusu komisyona havale edildi. Yapımı büyük ölçüde tamamlanan parklar isimleri belirlendikten sonra halkın kullanımına açılacak.
Toplantıda her zamanki gibi maddelerin tamamına yakını oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının ardından Başkan Mehmet Çerçi, tüm meclis üyelerine aşure ikram etti.
Kaynak: iha