Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajında insan haklarının bütün insanlığın ortak değeri, bütün uygarlığın da ortak paydası olduğuna vurgu yaptı.
66 Yıl önce 10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Türkiye tarafından 6 Nisan 1949’da onaylandığını belirten Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “İnsan hakları bilincinin yaygınlaştırılması açısından anlam ve öneminin dünya kamuoyunda paylaşılması amacıyla, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır” diye konuştu.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnız insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına aldığını hatırlatan Vali Bektaş, “İnsan hakları, bütün insanlığın ortak değeri, bütün uygarlığın ortak paydasıdır” dedi.
Vali Bektaş mesajında, “Yüksek insan ideali olan insan haklarını, uygulamada herkesin yararlanabileceği şekilde gerçekleştirmek ve dolayısıyla bireyler ve toplumlararası karşılıklı hoşgörü ve saygıyı pekiştirmek için tüm ulusal, uluslararası kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, bireylere, kısaca bu konuda birçok aktöre önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Tüm kurum, kuruluş, bireyler ve özellikle medya tarafından, insanların, insan hakları konusunda bilgilendirilmesinin hak arama bilincinin geliştirilmesine yönelik bir fırsat olarak görülmesi, insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyada sevgi ve huzurla yaşama temennisi ile Dünya insanlığının bu önemli gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
ETKİNLİKLER
Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlama etkinlikleri kapsamında 10 Aralık Çarşamba (yarın) günü saat 10.30’da Manisa Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezinde tören düzenleneceği bildirildi.
Düzenlenecek törenle, İnsan Hakları Günü nedeniyle Orta Öğretim kurumları 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin katıldıkları ‘İnsan Hakları Boyutuyla İş Sağlığı ve İş Güvenliği’ konulu kompozisyon yarışmasına katılarak eserleri başarılı değerlendirilen öğrencilere ödülleri verilecek. Programa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Manisa İnsan Hakları Kurul Üyeleri de katılacak.
Kaynak: iha