Yunusemre Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde pazaryerlerini ve çöp konteynerlerini buharlı yıkama aracı ile temizliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından buharlı yıkama aracıyla yapılan işlem ile pazaryerleri ve çöp konteynerleri 80 derece sıcaklığında basınçlı su ile temizlenerek dezenfekte ediliyor.
Yeşil ve temiz bir Yunusemre için çalışmalarını sürdüren Yunusemre Belediyesi, hizmete sunduğu buharlı yıkama aracı ile vatandaşın sağlığını güvence altına aldı. 80 derece sıcaklığında basınçlı su basan buharlı yıkama aracı sayesinde pazaryerlerinde sebze ve meyve atıklarının oluşturduğu kirlilik ve haşerelerin üremesi önlenirken çöp konteynerleri ise kötü koku ve mikroplardan arındırıldı.
“HALK SAĞLIĞINI GÜVENCE ALTINA ALIYORUZ”
‘Yeşil ve temiz bir Yunusemre’ için yola çıktıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor. Müdürlüğümüzün hizmet araçlarında buharlı yıkama aracı da çalışmalarını yürütüyor. Buharlı yıkama aracımızla yapılan işlem sayesinde pazaryerlerini ve çöp konteynerlerini kötü kokudan ve mikroplardan arındırarak halk sağlığını güvence altına alıyoruz. Aracımız 80 derece sıcaklığında basınçlı su ile temizleyerek dezenfekte ediyor. Özelikle pazaryerlerinde sebze ve meyve atıklarının oluşturduğu kirliliğin giderilmesini ve haşerelerin üremesini engelliyoruz. Daha temiz bir Yunusemre için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Halkımız temizlik konusunda bizlere güvensin” dedi.
Kaynak: iha