3 Nisan Cuma günü vizyona giren Hızlı ve Öfkeli 7 tüm zamanların en iyi gişe başlangıcı yapan filmi oldu.

Bir hafta geçmeden 783.700 kişi tarafından izlenerek dünya çapında tarihi bir rekora imza attı. Hızlı ve Öfkeli birçok yönden Hollywood'un en dikkat çekici serilerinden biri olmayı başardı. İşte Hızlı ve Öfkeli 7 ile ilgili tüm detaylar

Ölümüyle sevenlerini yasa boğan Paul Walker’ı son defa izlediğimiz Hızlı ve Öfkeli 7, sadece iki günde (Cuma-Cumartesi), ülkemizde hem hasılata hem de kişi sayısına göre tüm zamanların en iyi haftasonu yabancı film açılışını gerçekleştirerek tarihi bir rekor kırdı.

Türkiye’de film ilk üç günde ise (Cuma, Cumartes, Pazar) 783.692 seyirci rakamına ulaştı.
9.026.965 TL hasılat elde etti. Hızlı ve Öfkeli 7 ülkemizde tüm zamanların hasılata göre en iyi açılış yapan ilk beş filmi arasında yer alırken, kişi sayısına göre ise en iyi açılış yapan ilk 10 film arasına girdi.

Hızlı ve Öfkeli 7 filmi, 30 Kasım 2013'te hayatını kaybeden ve serideki Brian O'Connor karakterini canlandıran Paul Walker için de anma niteliği taşıyor. Walker, yüksek hızın sebep olduğu bir trafik kazasında yaşamını yitirmişti.

Hız, güzel arabalar, soygun, dostluk, ihanet ve sadakat temaları üzerine kurulmuş, fenomenleşen film serisinin son halkasında Vin Diesel, Dwayne Johnson ve Paul Walker son kez beraber kamera karşına geçti. Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Elsa Pataky ve Lucas Black’ten oluşan kemik kadronun korunduğu filmde ayrıca Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey, Nathalie Emmanuel ve Kurt Russell gibi yıldızlar da yer aldı.

Hızlı ve Öfkeli, fizik kurallarına meydan okuyan sahneleriyle ve eğlence amaçlı var oluşuyla Hızlı Öfkeli, önemli bir miktarda hayran kitlesi edinmeyi de başardı.

Tıpkı James Bond serilerinde olduğu gibi, Hızlı ve Öfkeli serisinin filmleri bilindik bir dizi sahnenin çevresinde oluşturuluyor ve bu sahnelerdeki varyasyonlar, seyir zevkini üst düzeyde tutacak biçimde düzenleniyor. 
Editör: TE Bilişim