Kaderimin Yazıldığı Gün son bölüm yarın akşam ekranlara geliyor. Kaderimin Yazıldığı Gün Elif, Kerem'e onunla olamayacağını söyler. Elif nişanın başlamasına dakikalar kala Kerem'le yüz yüze kalır. Onunla olamayacağını söyler. Kerem yıkılır. Kahraman ve Elif doya doya aşklarını yaşarken, Defne bunu öğrenir. Ne olursa olsun engel olmaya kararlıdır. Kaderin ona oynadığı oyunun farkında bile değildir. Kerem nişanın bozulduğunu söyleyince konakta herkes şoke olur. Kahraman da Elif'le birlikte olduklarını açıklayınca işler iyice karışır. Ziya tarafından evden kovulan Kıymet, amcasının kızının yanına gider. Tek umudu Kahraman'dır. Ama onunla karşılaşması istediği gibi olmayacaktır. Kahraman'ın annesine soracağı ilk şey Elif'e gösterdiği sahte sözleşmedir. Kahraman Elif'le herkesten uzakta baş başayken Defne takip etmeye karar verir. Elif'in de bebeğin de canını almaya kararlıdır. Tam o sırada Neval gelir ve Defne'ye bir haber verir. Elif'le bebeğin hayatı bir kez daha kurtulmuştur.

Kahraman ve Defne'nin boşanma davası görülür. Defne boşanmayı kabul eder; Kahraman çok mutludur. Ancak boşanmanın hemen akabinde alacağı haber Kahraman'ı şoke edecektir. Dengeler tekrar alt üst olacak mıdır?

Defne boşanmayı kabul etmiyor!

Kerem Elif'i istemeye gidiyor.

Kerem'le zor anlar yaşayan Kahraman cevap vermez. Bir an evvel Elif'i Maksut'tan kurtarma derdindedir.

Elif ise alnında silah, Maksut'la yüz yüze kalmıştır. Artık bu duruma tahammülü kalmamıştır.

Dayısından cevap alamayan Kerem o sinirle konağa gider. Bir an evvel Elif'i istemeye gideceklerdir. Nişan da yakındır.

Kahraman, Elif'i Maksut'tan kurtarır ve Maksut'u da adalete teslim eder. Elif'i bu sefer bırakmaya niyeti yoktur. Tekneye götürür. Sorularının cevabını almaya yeminlidir.

Kahraman Elif'i konuşturmaya çalışırken Nazlı'nın okulundan ararlar. Nazlı bir kaza geçirmiştir. Elif şoke haldedir. Üstelik Nazlı'nın yalanı ortaya çıkmak üzeredir.

Her şeye rağmen işleri asla bırakmayan Kahraman, organik tarıma girme konusunda babasını ikna eder. Ama Yakup bundan hiç hoşlanmaz. Canan'ın da tarafını seçme vakti gelmiştir artık.
Bütün bunlar yaşanırken Defne'nin Kahraman ve Elif'in peşini bırakmaya hiç niyeti yoktur, boşanmayı kabul etmez.

Kerem herkese rest çekerek Elif'i Sultan'dan ister. Yakup ve Şükran onu yalnız bırakmazlar. Ama Nazlı ablasının Kahraman'ı sevdiğinden emin olur. mutsuz olmasına katlanamaz. Kahraman'la konuşmanın vakti gelmiştir.

Elif'in seçimi ne oldu?

Kahraman ne yaparsa yapsın Elif'i konuşturmayı başaramaz. Onu kendine inandırmanın başka yollarını arayacaktır.
Elif'in ise tek istediği şey Kahraman'dan uzak olmaktır. Kerem de bu zor zamanında Elif'in yanında kalmaya kararlıdır. Öyle bir teklifte bulunur ki, Elif şaşkına döner.

Defne çıkmazda!

Defne ise bir çıkmazdadır. İstediği gibi Kahraman'ın kalbini kazanamamıştır. Tekrar kocasını kendine aşık etmenin yollarını arayacaktır, akıllara gelmeyecek bir plan yapar.
Neval, Elif'in üvey ağabeyi İbrahim'le iş birliği yapmaya çalışmaktadır. Ne var ki işler umduğu kadar kolay olmayacaktır. İbrahim babasının intikamını almaya kararlıdır. Elifler'in hayatı namlunun ucundadır.

Elif bebeğine kavuştu mu?

Karısının kalbini bir türlü kazanamayan Yakup, çareyi Canan'dan yardım istemekte bulur. Baba kız Şükran'a bir sürpriz yapmaya karar verirler.
Bütün bunlar olurken Kıymet de boş durmamıştır. Elif'in çocuğunu alması artık hayal olmuştur.
Kahraman ise Elif'in dünyasını değiştireceğine inandığı bir belgeyle Elif'e gider. Ama öyle bir manzarayla karşılaşır ki, şoke olacaktır. 
Editör: TE Bilişim