Sheraton Otel'de yapılan gala gecesine, Başbakan Yardımcısı Akdoğan, TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'nun yanında aralarında dizi oyuncuları İlhan Şeşen, Burcu Kara, Demir Karahan ve Ufuk Bayraktar'ın da bulunduğu oyuncularla çok fazla sayıda davetli katıldı.

Dizi ile ilgili değerlendirmede mevcut bulunan Akdoğan, TRT'nin dizi sektöründe yeni bir klasmana geçtiğini ifade ederek, bunları açıkladı :

''Çıtayı çok fazla yukarılara çektik ve artık TRT dizileri birbiriyle rekabet eder hale geldi. Diriliş, Filinta ve şimdi de Milat ile gerçekten çok fazla tecrübeli deneyimli ve çok fazla kıymetli oyuncularımızla çok fazla iyi bir senaryo, çok fazla iyi bir yapım, iyi bir yönetmenlik görüyoruz. Gerçekten mükemmel bir yapıt ortaya çıkmış, sinema filmi tadında. Hollywood filmlerini aratmayacak derecede. Hem duygusal olarak bizi yakalayacak, sürükleyecek hem heyecanlandıracak hem her açıdan duygulandıracak bir yapım ortaya çıkmış. Yapımcı arkadaşımızı, yönetmenimizi, bütün oyuncuları kutluyorum. Raitingi yüksek, yolu aleni olsun. Tebrik ediyorum.''
''MİT, bu zamana kadar bu kadar detaylı anlatılmadı''
Dizi yapımcısı Eyüp Gökhan Özekin de yapmış olduğu duyuruda , uykusuz gecelerin ardından ortaya çıkan ürünün güzel olmasından duydukları mutluluğu ifade etti.
Özekin, ''Dizi, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) içerisindeki İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı diye bir başkanlık var, bu başkanlık bünyesinde gercekleşen faaliyetleri anlatıyor. Konumuz bu sezon, enerji savaşları. İleride değişik konulara da değinebiliriz. Türkiye'nin ve dünyanın gerçekleriyle ilişkiliyiz. Tam anlamıyla 'Türkiye'de gün içerisinde bu oluyor, biz de onu işleyelim' olacak şekilde değil'' diye açıkladı .

Dizilerde MİT'in bu zamana kadar bu kadar detaylı bir biçimde anlatılmadığını ifade eden Özekin, kurumsal olarak MİT'ten, kurumun içindeki yapılanmadan bahsettiklerini açıkladı .

''Yeni Türkiye'nin derin macerasını'' anlattığı ifade edilen dizi, aksiyon- ilginç olaylar türünde değişik aksiyon sahneleriyle ilgi topladı .
Hakan Kurşun'un yönetmenliğinde, Eyüp Gökhan Özekin'in yapımcılığında hazırlanan ''Milat'' dizisi, her cuma TRT 1'de saat 20.00'de yayınlanacak.  
Editör: TE Bilişim