Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilçedeki bazı okulları ziyaret ederek, öğretmenler bir araya geldi ve kutlama pastası kesti.
Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere ilçedeki tüm okullara birer kutlama çiçeği de gönderen Başkan Tuna, Atike Akel ve Yalınayak Ortaokulları ile Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi’nde okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlere görevlerinde başarılar dileyen Tuna, gelecek nesilleri en iyi şekillendirecek değerlerin öğretmenler olduğunu söyledi. Kendisinin de daha önce Isparta Endüstri Meslek Lisesi’nde teknik öğretmenlik yaptığını ve ilk göreve 24 Kasım 1982 tarihinde başladığını hatırlatan Tuna, “Toplumu şekillendiren öğretmenlerimiz çok kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Temennimiz, öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal haklarının daha da iyileştirilmesidir. Öğretmenler Günü benim için ayrı bir önem taşımaktadır. İlk öğretmenlik görevime 24 Kasım 1982 tarihinde Isparta Endüstri Meslek Lisesi’nde başladım. Bu mesleğin özelliklerini ve güzelliklerini bilen birisi olarak aranızdayım. Daha sonra memuriyetten ayrıldım ve Mühendislik Fakültesi’nden mezun oldum. Siyasete atıldım ve 11 yıldır Toroslar Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Her yıl öğretmenler gününde okullarımızı ziyaret ederek bu özel günlerinde de öğretmenlerimizin yanında oluyoruz. Eğitim ve öğretime emeği geçen ve bu yolda hakkın rahmetine kavuşmuş başta Başöğretmen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize Allahtan rahmet, emekli olan ve eğitime devam eden öğretmenlerimize ise sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.
Ziyaret sırasında, okul müdürlerine, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde yetiştirdikleri birer kutlama çiçeği takdim eden Başkan Tuna, daha sonra öğretmenler günü için hazırlanan kutlama pastasını da okul idarecileri ve öğretmenlerle birlikte kesti. Başkan Tuna Yalınayak Ortaokulu’nda öğrencilerin hazırladığı programı da izledi.
Kaynak: iha