Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’i sporun başkenti yapma yolunda kararlı olduklarını belirterek, bu yıl ve 2015’te yapılacak önemli spor organizasyonlarının yanı sıra Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası Finali’ni de Mersin’e kazandırdıklarını bildirdi.
Başkan Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’e kazandırdığı büyük spor organizasyonlarına bir yenisini daha eklediklerini kaydederek, Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası Finali’nin Mersin’de yapılacağı müjdesini verdi. 24-28 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası Finali’ne Galatasaray, Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi, BOTAŞ, Adana ASKİ, Abdullah Gül Üniversitesi, Orman Gençlik ve İstanbul Üniversitesi gibi büyük kulüplerin katılacağı bilgisini veren Kocamaz, bu önemli organizasyonun Mersin’e verilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarının altını çizdi. Kocamaz, “Spor, siyasette, sanatta ve diğer alanlarda farklı tercihleri olan insanları bir araya getiren ve aynı takım etrafında toplayan bir unsurdur. Spor bütün dünyayı peşinden koşturan en önemli obje ve en önemli etkinliktir. Ben, sporun dışında büyük kitleleri bir araya getiren başka bir unsur bugüne kadar görmedim. Bu yüzden yerel yönetimlerin spora büyük destek vermesi gerekir” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem halkın hem de sporcuların bu tür organizasyonlarla buluşması ve Mersin’i bir spor kenti yapmak adına hiçbir gayret ve fedakarlıktan kaçmayacaklarını dile getiren Başkan Kocamaz, “Mersin’e kazandırılan uluslararası atletizm yarışmaları, Uluslararası Bisiklet Turu ve Uluslararası Maraton’dan sonra yine önemli bir organizasyon olan Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası Finali’ni Mersin’e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin güzide kulüplerinin yer aldığı bu turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı oyuncuları ise bu büyük kupayı Mersin’e kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını ve taraftarın desteğini beklediklerini belirttiler.
Kaynak: iha