Mersin’in Bozyazı ilçesi Tekeli Mahallesi Örtülü Cami İmamı İsmet Bakır, sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli vatandaşları ve ailelerini eşiyle birlikte ziyaret etti.
Tekeli Mahallesi Örtülü Sokak’ta bulunan 13 engelli vatandaşı ziyaret eden İmam İsmet Bakır, engellilere çeşitli hediyeler de verdi. Ziyaretlerine ilişkin açıklama yapan Bakır, cami imamlarının sorumluluklarının sadece camide cemaate vaaz verip namaz kıldırmakla bitmediğini, esas görevlerinden birisinin de zaman buldukça bulunduğu alandaki yerleşim yerlerini gezerek vatandaşları hanelerinde ziyaret etmek olduğunu söyledi. Bakır, ”Uzun yıllardır Bozyazı’da görev yapmaktayım. Örtülü Cami’de göreve yeni başladım. Yöre insanının hepsini tanımaktayım, onlar da beni tanımakta. Ancak tanımakla yetinmeyen birisiyim. Görev yaptığım yerlerdeki insanlarımızın dertlerine, neşelerine de ortak olmak istemekteyim. Eşim ile birlikte evleri tek tek gezeceğim” dedi.
Örtülü Sokak’ta 13 engelli vatandaşın yaşadığını tespit ettiğini, bu nedenle ilk önce engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sohbet ettiğini ve sorunlarını dinlediğini ifade eden Bakır, “Engelli vatandaşlarımızı ziyaret ederek kendileri ve aileleri ile tanışma imkanı bularak sorunlarını, isteklerini dinledim. Tespit ettiğim sorunlarının çözümü için gerekli yerlere başvuracağım. Ziyaretlerimin yararlı olduğuna inanıyorum, çünkü gösterilen misafirperverlik memnuniyetin işaretidir. Zaman zaman ziyaretlerim sürecek. Vatandaşlarımıza da benim kapımın sürekli açık olduğunu hatırlatmak isterim” diye konuştu.
Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde okuyan ortopedik engelli İbrahim Aşkan da İmam Bakır’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hocamızdan Allah razı olsun. Engelli arkadaşlarım adına da kendisine teşekkür ederim. Bizleri ne kadar memnun ettiğini ifade edemiyorum. Bizler küçük şeylerden mutlu olan insanlarız. Toplumdaki engelli insanlara devletten ziyade toplumun sahip çıkması gerekmekte. Engellinin cebine para değil, aklına yaşama sevincini, şevkini umudunu aşılamak gerekli. Bu görev de engelli olmayan bireylere düşmekte. Hocamızın ziyareti bizlere umut olmuştur. Sohbeti yararlı olmuştur. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha