CHP’nin geçtiğimiz cumartesi günü yapılan Mersin Olağanüstü İl Kongresi’nde il başkanlığına seçilen Abdullah Özyiğit, bugün mazbatasını alarak görevine resmen başladı. Özyiğit, 24 kişiden oluşan yeni Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, “CHP Mersin İl Teşkilatı’nda yeni bir dönem başlamıştır” dedi.
CHP Mersin’de Abdullah Özyiğit dönemi bugün resmen başladı. 6 Aralık Cumartesi günü yapılan olağanüstü kongrede, rakipleri Kenan Yıldırım ve Mehmet Özel’i geride bırakarak il başkanı seçilen ve bugün seçim kurulundan mazbatasını alan Özyiğit, yeni dönemde herkesten destek ve katkı beklediklerini söyledi.
Mazbatasını almasının ardından, yeni Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ve partililerle birlikte CHP il binası önünde açıklama yapan Özyiğit, yağmura rağmen çok sayıda partilinin mazbata törenine katılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, teşekkür etti. “CHP Mersin İl Teşkilatı’nda yeni bir dönem başlamıştır” diyen Özyiğit, iki gün önce bir kongre yaptıklarını ve bu kongrede CHP’ye yakışır bir duruş gösterildiğini vurguladı. Özyiğit, “Bu kongre gerçekten bizim göğsümüzü kabarttı. Bu sürece katkı veren tüm delegelerimize, bütün ilçe başkanlarıma, parti üyelerime ve özellikle bu yarışta birlikte olduğumuz iki aday arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten CHP’nin bu dostluk mesajlarını halka vermeye çok ihtiyacı var. Dolayısıyla bu sürece ortak olan ve katkı veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“İŞİN ZOR BÖLÜMÜ YENİ BAŞLIYOR”
Kongre sürecinin işin kolay tarafı olduğunu, 2015 seçimlerine giderken herkesten katkı beklediklerini dile getiren Özyiğit, “Bu işin kolay tarafıydı, esas zor olan bölümü yeni başlıyor. Onun için de bu zor süreçte bizimle beraber hareket edecek olan başta Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe teşkilatları, sandık çevresi sorumlularına kadar bütün arkadaşlarımla zorlu bir sürece başlıyoruz. Bu süreç zordur ama aynı zamanda keyifli. Neden zordur? Çünkü önümüzde öncelikle 2015 seçimleri var ve bu seçimlerin Türkiye Cumhuriyeti için ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz. Onun dışında bu sürece hazırlanırken çok büyük emek vermek, gece-gündüz çalışmak gerekiyor. Bu nedenle zordur. Ama keyifli, çünkü Mersin’e ve Türkiye’ye hizmet edeceğiz. Bu yolda emek verecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“ÇALIŞMALARI TABANA YAYACAĞIZ. HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ”
Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte zorlu bir sürecin başında olduklarına dikkat çeken Özyiğit, bu süreçte tüm arkadaşlarına başarılar diledi. Yönetim Kurulu üyelerinin sadece bir temsil grubu olduğunu kaydeden Özyiğit, “Ancak, yedek Yönetim Kurulu üyelerimizle de komisyonlarda birlikte çalışacağız. Önümüzdeki süreçte çalışmaları tabana yayacağız. Bunun için yönetimde olmak ya da dışarıda olmak bizim sorumluluğumuzu ne arttırıyor ne azaltıyor. Hepinizin desteklerini bekleyeceğiz. Bu süreçte hep birlikte olacağız. Umut ediyorum ki, yönetim kurulumuzla Geçici Kurul’daki aynı uyumu göstererek hep birlikte partimizi iktidara taşımaya doğru bir süreci birlikte yaşarız. Bu süreçte hepinizin desteğini ve katkısını bekliyorum” şeklinde konuştu.
İl yönetiminin düşmesinin ardından Genel Merkez tarafından atanan Geçici Kurul’da birlikte görev yaptığı 6 arkadaşına da teşekkür eden Özyiğit, daha sonra yeni Yönetim Kurulu üyelerini tek tek isimlerini okuyarak basına ve partililere tanıttı. Açıklamanın ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan ve Özgür Çocuk Parkı’nda çadır kuran taşeron işçileri ziyaret edeceklerini, daha sonra da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, Atatürk’e saygılarını sunacaklarını aktaran Özyiğit, öğleden sonra da ilk Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: iha