Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Japonya ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkisini hep birlikte daha ileriye götüreceklerini söyledi.
Önümüzdeki yıl Japonya’nın Kushimoto kentinde 125. yıl anması gerçekleştirilecek Ertuğrul Şehitleri anısına Mersin’e gelen Kushimoto Belediye Başkanı Katsumasa Tashima ve Meclis Başkanı Mitsuji Umeno ile beraberindeki heyet, Başkan Kocamaz’ı ziyaret etti. Ziyaretten büyük onur duyduğunu dile getiren Kocamaz, Mersin ile Kushimoto şehri arasındaki kardeşliğin uzun yıllardır devam ettiğini hatırlatarak, “İnşallah bundan sonraki dönemde de kardeşlik ilişkilerini hep birlikte daha da ileriye götüreceğiz. Japonlar ile Türklerin geçmişten gelen ortak kültür ve tarihini, dedelerimizden aldığımız bu ilişkileri inşallah torunlarımıza kadar taşırız” dedi.
Mersin’de olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Kushimoto Belediye Başkanı Tashima da “124 yıl önce bir trajedi meydana gelmiş olabilir, fakat bu trajedinin meydana gelmesi aramızdaki güçlü köprüleri oluşturmuştur. Gelecek sene 125. anma yılı Japonya’da gerçekleşecek ve bu ilişkilerin daha güçlü olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından karşılıklı hediye verildi.
Kaynak: iha