Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 2014-2015 sanat sezonunu, ünlü tenorlar Aydın Uştuk, Aykut Çınar ve Şenol Tanıllı’nın yer alacağı ’Üç Tenor Konseri’yle açıyor.
MDOB’tan yapılan açıklamada, 2014-2015 sanat sezonunun açılışı, 2 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde, şef İbrahim Yazıcı yönetiminde ünlü tenorlar Aydın Uştuk, Aykut Çınar ve Şenol Tanıllı’nın yer alacağı ’Üç Tenor Konseri’ ile gerçekleştirilecek. Aryaların ve türkülerin seslendirileceği konserde ’Üç Tenor’un yanı sıra MDOB Korosu da yer alacak. Birlikte ve solo seslendirdikleri konserlerle sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatan ’Üç Tenor’, açık havada müziğin ve sanatın keyfini Mersinlilere taşıyacak.
MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yeni sanat sezonunu deneyimli orkestra şeflerinden İbrahim Yazıcı yönetiminde, Türkiye’nin en sevilen ünlü opera solistleri Aydın Uştuk, Aykut Çınar ve Şenol Tanıllı ile birlikte açacaklarını söyledi. Şanal, "Dünyaca tanınan ve ülkemizde de beğeniyle izlenen ünlü operalardan seçtiğimiz aryaların yanı sıra türkülerimizin de yer aldığı bir repertuvarı sanatseverlere sunacağız. MDOB Orkestrası, Korosu ve ünlü misafirlerimizle müzik dolu unutulmaz bir akşamın yaşanacağı konsere tüm sanatseverleri davet ediyoruz ” dedi.
Kaynak: iha