Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılını Musa Eroğlu ve Burcu Güneş konserleriyle kutlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Vatandaşlarımdan ricam, bu etkinliklere gelin ki tüm Türkiye, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının sevinç çığlıklarını Mersin’den duysun ve görsün” dedi.
Başkan Kocamaz, bir mesaj yayınlayarak halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Mesajında, Cumhuriyet’in umutsuzlukları umuda dönüştüren millet iradesinin bir sembolü olarak yoluna güvenle devam ettiğini ifade eden Kocamaz, çok zor şartlar altında kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, günümüzde de yaşanan iç ve dış tehditlere rağmen dimdik ayakta durmaya devam ettiğini kaydetti. Kocamaz, “91 yıl önce bu güzel ülkeyi bölmeye çalışan dahili ve harici düşmanlarla, bu ülkede yaşayan ve değişik etnik kökenden gelen insanlarımız canları pahasına mücadele etmiştir. Bugün de birlik ve beraberliğimizi bozarak ülkemizi karıştırmak isteyen, Cumhuriyet rejimini değiştirmek isteyen dahili ve harici uzantılara, yine hep birlikte ve aynı kararlılıkla cevap vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyete her zamankinden daha sıkı sarılmak gereken bir süreçten geçildiğini dile getiren Kocamaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün, en büyük hediyesinin Cumhuriyet rejimi olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti: “Sosyal ve toplumsal alanda elde ettiğimiz kazanımların tamamı Cumhuriyet rejiminin bizlere tanıdığı imkanlardır. Bugün Cumhuriyet rejimiyle yönetilmeyen ülkelerin durumu ortada iken, bizlerin Cumhuriyetimize sıkı sıkıya sarılarak sahip çıkmamız gerekmektedir. Çünkü bu rejimi kaybedersek, bir Mustafa Kemal’i daha zor buluruz ve ülke karanlığa gömülür. Cumhuriyet’in kazanımında büyük emekleri olan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan uğruna canını vermiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, tüm Türkiye’nin bu büyük bayramını en içten duygularla kutlarım.”
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bayram kutlamaları çerçevesinde bu akşam Kongre ve Sergi Sarayı’nda ‘Bir Milletin Cumhuriyete Yolculuğu Konseri’, yarın da Mersinli Ahmet Stadı’nda ‘Altın Kemerli Yağlı Güreşler’ müsabakası ile akşam Cumhuriyet Meydanı’nda Musa Eroğlu ve Burcu Güneş konserleri düzenleyeceklerini de bildiren Kocamaz, “Etkinliklere tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Vatandaşlarımdan ricam, bu etkinliklere gelin ki tüm Türkiye, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının sevinç çığlıklarını Mersin’den duysun ve görsün” dedi.
Kaynak: iha