Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Suha Aydın’ın devraldı.
Yeni Rektör Çamsarı için MEÜ Çiftlikköy kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde ‘Rektörlük Devir Teslim Töreni’ düzenlendi. Törene, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve İsa Gök ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, il protokolü, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Törende, rektörlük görevini devredecek olan Prof. Dr. Suha Aydın için hazırlanan kısa film dikkat çekti. Prof. Dr. Aydın’ın çocukluk yıllarından bugüne değin pek çok görselinin bulunduğu filmde, Aydın ile ilgili ailesi ve çalışma arkadaşlarıyla gerçekleştirilen röportajlar da yer aldı. Törende ayrıca Devlet Konservatuvarı üyeleri de mini bir konser verdi.
Törende konuşan Prof. Dr. Aydın, rektörlük görevinin sona erdiği ve aynı zamanda öğretim üyeliğinden emekli olduğu günde kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. 2006 yılından bu yana gerçekleşen akademik ve fiziki gelişmelerin, akademik ve idari personelin çalışmalarının bir yansıması olduğunu aktaran Aydın, Mersin Üniversitesi’nin rektörlüğünü yapmaktan gurur duyduğunu belirtti. Yaşamı boyunca “ben” değil, “biz” dediğini ifade eden Aydın, bunun ailesinden gelen bir geleneğin yanı sıra rektörlüğü öncesinde görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ve üniversitedeki görevi sırasında edindiği bir öğrenim olduğunu kaydetti. “Biz” olarak çok şey başardıklarını dile getiren Aydın, MEÜ günlerini şöyle anlattı: “Metropol binasında iki elin parmaklarını geçmeyen sayıda Tıp Fakültesi kadrosuyla başladık. Şimdi 200’ün üstünde Tıp Fakültesi öğretim üyesi, 2 binin üzerinde de üniversitemiz öğretim üyesi var. bu başarıda herkesin payı var.”
Rektörün görevinin, organizasyonu yapmak, vizyonu sağlamak ve onu muhafaza etmek olduğunu söyleyen Aydın, MEÜ’nün çok iyi bir akademik ve idari yapılanmaya sahip olduğunu vurgulayarak, tüm çalışma ekibine teşekkür etti. Konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan Aydın, kendisi için çok güzel bir gün olduğunu belirterek, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, görkemli bir Mersin Üniversitesi’nin rektörlüğünü yapmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, ailesine ve kendisini yetiştiren tüm hocalarına teşekkür etti.
Prof. Aydın, konuşmasının ardından MEÜ’nün yeni rektörü Prof. Dr. Çamsarı’ya rektörlük binişini giydirerek görevini teslim etti ve başarılar diledi. Görevi devralan Çamsarı da Aydın’a MEÜ’ye yaptığı katkılar anısına bir plaket takdim etti.
“DEMOKRATİK, BARIŞÇIL VE HUZURLU BİR ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLAYACAĞIM”
Yeni Rektör Çamsarı, daha sonra yaptığı konuşmada, MEÜ rektörlüğünü kurumun içinden yetişmiş bir akademisyen olarak gururla devraldığını ve bu makamın sadece yönetim ve temsil makamı anlayışıyla sınırlandırılmaması gerektiğinin bilincinde olduğunu söyledi. Çamsarı, “Bu sorumluluk duygusuyla Mersin Üniversitesi rektörlüğünü üstlendiğim bu yeni dönemde, kurumumuzun tüm çalışanlarının emek ve katkılarıyla şekillenecek yeniden yapılanma ve yükseliş sürecinin ancak bir nefer gibi çalışmakla mümkün olacağı kanaatindeyim. 14 yıldır mensubu olduğum Mersin Üniversitesi’nin potansiyelinin farkında olarak, bu yeni dönemde hedeflerimize ulaşacağımıza dair inanç ve güvenim tamdır” dedi.
Nasıl bir yönetim anlayışı sergileyeceğini de anlatan Çamsarı, “Üniversitenin tüm paydaşlarına, akademik ve idari personel ile öğrencilerimize hak ettiği değeri vereceğim. Demokratik, barışçıl ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlayacağım. Eşitlik ve adaletten ödün vermeden istikrarlı gelişim ve ilerlemeye açık, şehirle iletişim halinde olarak, işbirliği, katılım ve paylaşımı önemseyerek şeffaf, açık ve hesap verici bir yönetim anlayışı sergileyeceğim” diye konuştu.
MEÜ’nün, kendi alanında çok değerli öğretim üyelerini bünyesinde barındıran yüksek başarı potansiyeline sahip bir üniversite olduğuna vurgu yapan Çamsarı, bu potansiyel ile üniversitenin gerekli atılımı gerçekleştirerek ulusal ve uluslararası başarılarıyla gündeme gelen bir üniversite olma yolunda yürümesi gerektiğini kaydetti. “Amacım, bilimde, teknolojide ve sanatta sınır tanımayan, şehrimizle bütünleşerek topluma önderlik eden, paydaşlarını önemseyen ve ilişkilerini geliştiren, sahip olduğu kaynakları en iyi şekilde kullanan, çeşitlendiren, evrensel bir üniversite kültürü oluşturmayı hedefleyen, gelenekleri olan, fikirlerin özgürce ifade edildiği, verilen sözlerin tutulduğu bir üniversite anlayışını geliştirmektir” diyen Çamsarı, bu hedefe ulaşmak için atılacak her adımın destekçisi olacaklarını söyledi.
Yanlış ve eksiklerini tam bir objektivite içinde özeleştiriyle kabullenip gerekli idari ve akademik önlemleri bir an önce alacaklarını aktaran Çamsarı, ortak beklenti ve düşüncelerin, aktif projelere dönüşmesi için çalışacaklarını belirtti. Herkesi kucaklayan ve hiç kimsenin ötekileştirilmediği barış ve huzur ortamında, başarılı ve güzel işlerin yapılabildiği, verimli ve gurur duyacakları bir üniversite ortamını gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Çamsarı, kuruma katkısı olacak her projenin destekçisi olacaklarını ifade etti.
Devir teslim töreninin ardından, Prof. Dr. Aydın ile yeni Rektör Prof. Dr. Çamsarı Rektörlük makamında bir araya geldi. Daha sonra Prof. Dr. Suha Aydın makamdan uğurlandı. Alkışlar eşliğinde gerçekleşen uğurlamaya çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.
Kaynak: iha