Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçedeki cadde ve sokakları parfümlü sabunla yıkıyor.
Mezitli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, temizlik işleri personeli kentte daha temiz ve daha sağlıklı bir ortam için temizlik çalışmalarını sürdürürken, cadde ve sokakları da parfümlü sabunla yıkıyor. Ekipler, aynı zamanda yolların basınçlı su ile temizlenmesini sağlıyor. İlk etapta Mezitli içerisindeki büyük cadde ve sokaklarda başlatılan sabunlu su ile yıkama çalışmalarının, zamanla tüm bölgenin genelinde yapılması planlanıyor.
Çalışmaya ilişkin açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla yoğun bir şekilde çalışacakları belirtti. Sadece büyük cadde ve sokaklar değil, tüm mahalleleri belirli program dahilinde sabunlu su ile dezenfekte edeceklerini belirten Başkan Tarhan, “Cadde ve sokaklarımızda çöplerin temizlenmesinin ardından parfümlü sabunlu su ile yıkayacağız. Belirlediğimiz program dahilinde bu çalışmamızı kentimizin tüm bölgelerinde uygulayacağız. Kentimizde yaşayan vatandaşlarımız Mezitli’de yaşamaktan gurur duyacak. Vatandaşlarımızı birçok yenilik ile tanıştıracağız. Daha yaşanılır bir Mezitli için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Vatandaşlar da Mezitli’de ilk kez böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını ifade ederek, Başkan Tarhan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Kaynak: iha