CHP Mersin İl Yönetiminin, aynı gün 13 yönetim kurulu üyesinin istifa etmesi nedeniyle düşmesinin ardından CHP Genel Merkezi tarafından Geçici Kurul başkanlığına atanan Abdullah Özyiğit, 6 Aralık’ta yapılacak kongrede il başkanlığına aday olacağını söyledi.
CHP Mersin İl Kongresi 6 Aralık 2014 tarihinde yapılacak. İstifalar nedeniyle düşen Faruk Mehmet Akar başkanlığındaki il yönetiminin yerine Genel Merkez tarafından, partiyi genel kurula götürecek Geçici Kurul atanmasının ardından ilk başkan adayı belli oldu. Genel merkezin Geçici Kurul başkanlığına atadığı Abdullah Özyiğit, İHA muhabirine bugün yaptığı açıklamada, kongrede CHP Mersin İl Başkanlığına aday olacağını söyledi. İHA’nın sorularını yanıtlayan Özyiğit, kongre hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti. Kongreyle ilgili altyapı anlamında bir sorun olmadığını vurgulayan Özyiğit, “Kongrenin bir şölen havasında geçmesini ve partimizi genel seçimlere taşıyacak bir başlangıç olmasını diliyorum. Tabi ki demokratik ortamda aday olmak isteyen herkesin daha önceden organize olmaları, aday olmaları ve demokratik yarışa katılmaları bizim için çok önemli” dedi.
“ARZUMUZ KONGREYE ÇARŞAF LİSTEYLE GİDİLMESİ”
Kongreye çarşaf listeyle gidilmesinin daha anlamlı olacağını ve tüzüğün emrinin bu olduğunu dile getiren Özyiğit, “Eğer kongrede bir karar alınmazsa çarşaf listedir. Bizim de arzumuz o. Çarşaf listeyle gidilmesi insanlara daha fazla seçme şansı tanıdığı için daha demokratik bir ortamı tariflemektedir. Bu şekilde bir genel kurul bizim için 2015 seçimlerinin ilk startı olacaktır ve ondan sonra hızlı bir çalışma dönemi seçilen yönetimi beklemektedir” diye konuştu.
“ADAYLIĞIMI YARIN KAMUOYUNA AÇIKLAYACAĞIM”
İl başkanlığına bugüne kadar adaylık için resmi bir başvuru olmadığını ama Geçici Kurul’dan bir aday çıkacağını da ifade eden Özyiğit, “Benim olma ihtimalim yüksek. Yarın kamuoyuna bir açıklama yapacağım, ondan sonra da takip eden günlerde resmi başvurumuzu yapacağız” ifadelerini kullandı.
Kongrede 2 ya da 3 aday olacağını tahmin ettiğini de kaydeden Özyiğit, şu anda kendisine sunulan bir görev olduğunun ve 6 yönetim kurulu üyesi arkadaşıyla birlikte o görevi yerine getirmekle ilgili bir süreci taşıdığının altını çizen Özyiğit, şunları söyledi: “Bu sorumluluk benim için bitmiyor. Bu bayrak şu anda yeni aday ve adaylar çıkana kadar benim omzumdadır ve bu nedenle ben aday olacağım. Burada adaylar çıkar, delegelerimiz ‘bu insanlar burayı daha iyi yönetir’ derlerse ben de huzur içinde onlara devredeceğim ve devam edecekler. Yani bizim esas işimiz partimizin bayrağını burada en yüksekte tutmaktır.”
Adaylığını açıkladıktan sonra Geçici Kurul başkanlığına devam etmesinin teknik bir durum olduğuna da işaret eden Özyiğit, “Aslında yönetim kurulu başkanı eski dönemde devam edebiliyor kongreye kadar. Benim de devam etmemde bir sakınca olmadığını düşünüyorum. Ama eğer teknik olarak ya da yasal olarak bir sakınca varsa, istifa etmem gerekiyorsa da edeceğim” şeklinde konuştu.
“HİÇBİR DELEGEYİ TANIMIYORUM. TEK HEDEFİMİZ PARTİYİ BÜYÜTMEK”
Seçimdeki şansını, “Herkes kendini şanslı görür, yenileceği bir yarışa çıkmak istemez” sözleriyle ifade eden Özyiğit, şöyle devam etti: “Ama samimiyetle şu söyleyeyim, Cumhuriyet Halk Partisi’nde tabi ki başkan olmak çok onurlu bir görev ama bu görev bana geldiğinde sonuç olarak ben bunu bir öncelikli olarak kendime hesap verme durumuyla alakalı olarak kabul etmek durumundaydım ve kabul ettim. Gereğini yerine getirmeye çalışıyorum. Şimdi de aynı şeydir, o sorumluluk bitmedi, kongrede aday olup bu bayrağı gene yukarıda tutma çabam devam ediyor. Kongrede delegelerin iradesi bunu belirleyecek. Daha iyi yapacak insanları oraya getirmekle ilgili bir tercihleri olabilir yani öyle düşünüyorlarsa o olur. Eğer bizim yapacağımıza inanıyorlarsa bizi oraya taşırlar. Geçmişte olan biraz gelenekselleşmiş, klikleşmiş yapının dışında ben hiçbir delegeyi tanımıyorum şu gün. Hiçbir delegeyi de aramış değilim. Tabi ki gruplarla konuşacağız, toplantılar yapacağız ve kendimizi anlatacağız. Biz burada başka bir şey yapmak istiyoruz. ‘Şuna yakın, şu gruba yakın, şunun adayı’, bununla ilgili bir anlayış olmayacak. Bizim yapmak istediğimiz tamamen bütün adaylara eşit mesafede, objektif olmak. Onun dışında tek hedefimiz partiyi büyütmek, partiyi geliştirmek. Onun dışında bir davranışımız olmayacak.”
Kaynak: iha