Mersin’in merkez Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, ‘İlçe Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı’ hazırladıklarını belirterek, tüm kurumların bu konudaki çalışmalara katkıda bulanacağını kaydetti.
Yenişehir Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu toplantısı, Yenişehir Kaymakamı Özarslan başkanlığında Kaymakamlık makamında yapıldı. Toplantıya, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ümit Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, Mersin Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Mustafa Ongun ile diğer kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda, hızla yayılan madde bağımlılığından çocukları ve gençleri korumak, madde bağımlısı olanları tedavi ettirmek ve tedavi olanların tekrar bağımlı olmasını engellemek için neler yapılabileceği konusunda değerlendirme yapıldı.
Kaymakam Özarslan, toplantıda yaptığı konuşmada, “İlçe Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı hazırladık. Bu plan ile uyuşturucu ile mücadelede her kurum, sorunun çözümü için ortak çalışmaya katkıda bulunacak. Kimse ‘bana dokunmayan yılan, bin yaşasın’ demesin. Bu çok ciddi bir sorun ve bu sorunu çözmek hepimizin sorumluluğu. Tüm kurumlarımızın, kamu görevlilerimizin ve vatandaşlarımızın bu bilinçle hareket etmesi çözümü kolaylaştıracaktır” dedi.
Kaynak: iha