Genç turizmci Selen Cambazoğlu kış turizmi etkinlikleri olarak Muğla’nın Bodrum ilçesi ve çevresinde düzenlediği “mantar avı” turları doğaseverlerin ilgisini çekiyor.
Süleyman Yıldırım rehberliğinde Muğla, Yörükoğlu Köyü’nde başlayan mantar avı için toplanan doğaseverler yenebilen mantar türleri hakkında bilgilendirildi. Yörükoğlu Köyünde düzenlenen “mantar avı turu”, 5-7 kişilik gruplar halinde ve her grubun başında bir yerel rehber olacak şekilde organize edildi. Grupların birbirlerinden en fazla ses mesafesi kadar uzaklaşabilecekleri bir gruplandırma stratejisi izlendi. Tur öncesi, katılımcılara önce zehirli olmayan mantar türleri hakkında bilgi verildi. Yürüyüşte toplanıp, kovalarda, sepetlerde biriktirilen mantarlar, konusunda deneyimli Süleyman Yıldırım tarafından anlatıldı. Yürüyüş sonrası toplanan mantarlar kavurmalı gözleme, mantar kızartması, yayık ayranı ve et mantarlı bulgur pilavından oluşan menü ile pişirilerek tura katılanlara ikram edildi. Katılımcılar daha sonra, topladıkları mantarları evlerine götürdü.
Culinary Bodrum yetkilisi Selen Cambazoğlu Taşbaşı tura katılanların unutamayacakları bir gün yaşadıklarını görünce mantar mevsimi süresinde bu tip organizasyonları yapacaklarını açıkladı. Sosyal medya üzerinden duyurulan “mantar avı turuna” İzmir, Bodrum ve Didim çevresinden ilgi duyanların katıldığı bildirildi.
Kaynak: iha