Fethiye Yüksek Öğrenim Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği yönetim kurulu üyeleri, Fethiye İşletme Fakültesi inşaatında incelemelerde bulundu.
Fethiye Yüksek Öğrenim Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve yönetim kurulu üyeleri Fethiye İşletme Fakültesi inşaatında dernek tarafından yaptırılan blokta incelemelerde bulundu.
Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, yaptığı açıklamada; “Hepimiz Fethiye Yüksek Öğrenim Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından yaptırılan fakültenin inşaatındayız şuanda. Gördüğünüz gibi derneğimizin yaptırdığı blok bodrum artı 4 kattan oluşmakta. Dördüncü katta bulunuyoruz. Bundan sonra bir kat kaldı. Gururluyuz. Bu güne kadar bize yardımda bulunan yardımseverlerimize ve Fethiye halkımıza çok teşekkür ederiz. İnşallah bu şekilde devam ederse 2015–2016 eğitim-öğretim yılını burada devam edebilir öğrencilerimiz. Yaklaşık olarak zeminden başladığımız zaman bin yüz metre kare. Yaklaşık olarak bizim derneğimizin yaptırdığı alan 200 metre karelik bir alan. Bunun yanında devletimiz tarafından iki blok yaptırılmakta. Bir bloğumuz da Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılmaktadır” dedi.
FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan da, "Bu binayı Fethiye esnafının, halkının katkılarıyla yapılmasından da çok önemli bir mesafe katettiğini düşünüyorum. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla haftanın bir günü Fethiyeli hayırsever üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Onların yardımlarıyla bu binanın 3. katındayız. Gördüğünüz gibi binamız halkımızın bağış ve yardımlarıyla kat kat yükselmekte. Allah izin verirse bu bina Fethiye halkının bağışları ile yapılmış olacak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı olarak yönetim kurulum adına katkı sunanlara saygılarımı sunuyorum. Demek ki insanoğlu istediği zaman yapamayacağı hiçbir şey yok. Bu fakülte artık açıldı. Binaları da yapılıyor. 2015–2016 eğitim-öğretim döneminde bu binalar öğrenci alacak. İlk etapta binalarımız bittiği zaman 800 civarında öğrenci olacak. Arkasından 2’inci ve 3’ünci fakülte derken Fethiye Üniversitesi’nin temelini atmış oluyoruz. Bu Fethiye için çok önemli. Buna bütün Fethiye halkının sahip çıkması lazım. Fethiye’de yaşayan herkesin imkânları dâhilinde yardımcı olması lazım çünkü bu bina tamamen bizim eserimiz olacak. Fethiye ekonomisine çok ciddi bir hareket kazandırmış olacağız. Yardım yapan ve yapmayan herkese teşekkür ediyorum. Bu binanın yapıldığını gördükçe onlar da buraya yardım yapacaklardır. Biz her hafta 3–5 vatandaşımızı ziyaret ederek destek istiyoruz. Çalışmalarımız karşılığında hiçbir beklentimiz yok. Bu sadece Fethiye’ye olan saygımız. Fethiye’ye olan sevgimiz. İmkânı olan herkesi bu fakülte inşaatının yapımına katkı koymaya çağırıyorum” dedi.
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ise, üniversitenin Fethiye’ye yapacağı katkıya vurgu yaparak, "Üniversiteler sosyal, kültürel ve ekonomik hayatı çok desteklemektedir. Bunun farkındayız. Bu nedenle Fethiye’deki yardımsever insanları bu fakülteye destek vermeye çağırıyoruz. Üniversiteler bu bölgenin kimliğini değiştirecektir. Burada bütün Fethiyelilere hem teşekkür ediyor hem de yardıma çağırıyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha