Muğla’daki okullarda eğitim gören, fakir ve yardıma muhtaç çocuklara maddi destek vermek için Muğla Kurbanzade Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği tarafından Kermes düzenlendi.
Kermes açılışına Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan da katılırken, Kaymakam Arslan, “Geçen yıl da düzenlenen Kermes açılışına katılmıştım. İnşallah kermesten elde edilecek gelir hayırlı işlerde kullanılır” dedi. Valilik hizmet binası arkasındaki Cemil Şerif Baydur Sokak üzerindeki açılan kermeste dernek üyeleri tarafından yapılan yiyeceklerin yanı sıra, giyim eşyaları da satışı yapılıyor.
Kermes’in Pazar gününe kadar açık kalacağını belirten Kurbanzade Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Mehmet Tavşan, “Derneğimiz tarafından her yıl düzenlenen ve Muğla’da eğitimlerini sürdüren fakir ve yardıma muhtaç öğrencilerimizi kermes gelirinden toplanan gelir ile yardımda bulunuyoruz. Amacımız ihtiyaç sahibi ailelerin öğrencilerinin eğitim masraflarına katkıda bulunmak. Dernek bünyesinde satışı yapılan her mamül öğrencilerimize daha fazla katkı anlamını taşıyor. Vatandaşlarımızın kermesimizi ziyaret ederek fakir ve yardıma muhtaç öğrencilerimize katkıda bulunmalarını bekliyoruz” dedi.
Kaynak: iha