Muğla’nın Marmaris ilçesinde, gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışın ardından hayat yeniden normale döndü.
Muğla’nın gözde turizm merkezi Marmaris’te , dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağış nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren yağışın ardından birçok cadde ve sokak sular altında kaldı. Armutalan mahallesinde bir sitenin istinat duvarı park halindeki bir otomobilin üzerine çöktü. Otomobilde maddi hasar meydana gelirken Merkez mahallesinde inşaat halindeki bir binanın önündeki dev palmiye ağacı aşırı yağmura dayanamayarak devrildi.Kentte sabah saatlerinden itibaren İtfaiye, zabıta ve belediye işçileri kapanan yolları, kum ve mille dolan dere yataklarının açılması için çalışma başlattı. Aşırı yağış nedeniyle Armutalan’da 37, Sitelerde 7, ilçe merkezinde ise 10 işyeri ve evi su bastı. Tarfik kazaları nedeniyle araçlarda maddi hasar meydana geldi.
Marmaris Metroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Marmaris’te yağmurlu havanın öğleden sonra etkisini kaybederek yarın bölgeyi terk edeceği bildirildi.
Kaynak: iha