Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, geçtiğimiz hafta sonunda olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.
Yörük kültürünün yaşatılması için faaliyet gösteren Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, geçtiğimiz hafta pazar günü genel kurul heyecanı yaşadı. 2011 yılında kurulan dernek, 2. olağan genel kurulunu gerçekleştirerek aynı zamanda derneğin geleceği için kritik yapma fırsatı yakaladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul, faaliyet ve denetim raporlarının okunarak üyeler tarafında ibra edilmesiyle devam etti.
DOLU DOLU BİR FAALİYET RAPORU!
İlçenin en aktif ve renkli dernekleri arasında yer alan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin faaliyet raporunu okuyan Dernek Başkanı Mehmet Kara, derneğin kuruluş amacının Yörük-Türkmen kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşıyabilmek olduğunu ifade ederek; “Dernek olarak ikinci genel kurulumuzu yapmanın heyecanını yaşıyorum. Milaslı Yörük-Türkmenler olarak kültürümüzü yaşatmak amacıyla derneğimizi kurduk. Derneğimiz adına halk oyunları kursu açılarak iki yıldır çalışmalara devam ediyoruz. Türk Halk Müziği ve koro çalışmaları da iki yıldır devam ediyor. 28 Şubat 2014 tarihinde geniş katılımlı bir kültür gecesi düzenledik. İlçede düzenlenen çok sayıda organizasyonda görev alarak derneğimizin tanıtımına katkı sağladık. Bununla birlikte ilçe dışındaki etkinliklerde de faaliyet gösterdik. Fethiye Yörük Türkmen Derneği’nin düzenlediği geceye katılarak burada halk oyunları ve koro ekibiyle gösteri yaptık. Faaliyetlerimiz yerel ve ulusal basında geniş şekilde yer aldı. Bunun yanında ilçe dışında düzenlenen Yörük şenliklerine de katıldık.” diye konuştu.
Toplam 84 adet üyesi bulunan derneğin genel kurulunda tek bir liste olması nedeniyle yapılan açık oylama sonucunda yönetim kurulu asil üyeliğine; Mehmet Kara, Mevlüt Kiriş, Mustafa Ali Ünlüsoy, Özay Gezgin, Levent Tavaslı, İlknur Öner, Mehmet İnpınar getirilirken; yönetim kurulu yedek üyeliğine ise Tahir Saylak, Fatma Çiftçi, Mevlüt Kiriş Alioğlu, Mustafa İlhan, Pembe Sarı, Hediye Karabıyık getirildi. Denetim kurulu asil listesi de Medine Kabaçam, Mehmet Çayırlı, Kasım Özkan, Bayram Arıcı, Halil Özgür, Nurten Turgut getirildi.
Genel kurula sunulan listenin kabulünün ardından dernek binası sıkıntısı, derneğin tanıtım stratejileri ve etkinlikleri konusunda konuşularak kurul toplantısına son verildi.
Kaynak: iha