Fethiye’de öne bir otomobile giren yavru kedi 40 dakikalık çabanın ardından otomobilin motorundan güçlükle çıkartılırken aynı yavru kedi bu kez 15-20 metre ilerideki park halinde bulunan bir başka otomobilin motoruna girerek vatandaşlara ve itfaiye oto kurtarma ekibine büyük eziyet yaşattı.
Fethiye’de devlet hastanesi acil ünitesi karşısındaki sokakta park halinde bulunan 48 F 4680 plakalı özel otomobilin motor bölümüne yavru bir kedinin girdiği ihbar edilince Muğla Büyükşehir Belediyesi oto kurtarma ekibiyle sokak sakinleri seferber oldu. Yavru kediyi çıkarabilmek için otomobilin altına kedinin sevdiği yiyecekler konurken bir taraftan da otomobilin kaputu açılıp kedi çıkartılmaya çalışıldı. Ellerindeki sopayı motorun iç bölümünde gezdiren itfaiye görevlileri kimi zaman kedi gibi miyavlayıp yavru kediden ses almaya çalıştı. Yaklaşık yarım saat boyunca kimi zaman aracın altına yatıldı. Kimi zamanda motorun üzerinden şişe şişe sular dökülüp yavru kedi çıkartılmak istendi.
Yaklaşık 10 kişinin kurtarmaya çalıştığı kedi bir türlü motorun iç bölümünden çıkmayınca bu kez otomobil servisinden yardım istendi. Servis ilgilileri önce aracı kriko ile yükseltti. Otomobilin altından kimi zamanda üstte yapılan müdahale ile 40 dakikalık çabanın ardından yavru kedi kendini aracın altına atarak koşarak uzaklaştı. Kedi bu kez 15-20 metre ilerideki park halinde bulunan 48 VD 292 plakalı otomobilin yine motor bölümüne girdi. Olay yerinde bulunan itfaiye görevlileri ile araç sahibi ve çevre sakinleri kedinin hayatta kalabilmesi için bulunduğu yerden çıkarabilmek için yeni bir çaba sarfetmeye başladılar. Bir bardak süt getirilip motorun alt kısmına kedinin gelip içmesi için bırakılırken kedi inat edip aşağıya inmeyince bir başka yavru kedi gelip sütü kana kana içti. İtfaiye görevlileri ve araç sahibi aracın kaputunu açıp kedinin yerini belirlerken kedi tam yakalanacağı anda tekrar motorun ara bölümlerine girince yakalanamadı. Yine kimi araca alltan vurdu. Kimi şişelerle su döktü kedi yaklaşık yarım saat daha uğraştırdıktan sonra yine aracın altından çıkarak gözden kayboldu.
Araçların sahipleri yavru kedinin aracın içinde kalmasının ölümü demek olduğunu belirterek, "İyi ki fark ettik anacak bu kedi nedense araçların motorlarına girmeye alışmış" dediler.
Kaynak: iha