Muş Belediyesi Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapıldı.
Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Başkan Asya, meclis üyelerine çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Konuşmasının başında Karaman Ermenek’te yaşanan maden faciasında mahsur kalan işçilerin bir an evvel çıkarılması temennisinde bulunarak, madencilerin ailelerine de sabır dileğinde bulunan Başkan Asya, Kale Mahallesi’nde uygulanacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili TOKİ’nin ilgili firma ile sözleşme imzaladığını belirtti. Muş’un su sorununu çözüme kavuşturmak için girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Asya, “Orman ve Su İşleri Bakanımızla bizzat görüşüp konuyu izah ettik ve akabinde Sayın Bakanın talimatı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne yaptığımız talep ile şu an Alparslan Barajlarının fizibilitesi yapılmaktadır. Halkımızın yıllardır devam eden su sorununa kalıcı bir çözüm için konuyu yakından takip ediyoruz” dedi.
Karni Deresi üzerinde rekreasyon alanlarının oluşturulması çalışmalar yapıldığını vurgulayan Asya, “Karni Deresi kenarında, halkımızın faydalanacağı büyük bir rekreasyon alanı oluşturmayı hedeflemekteyiz. Alanda; gezinti, dinlenme ve park yeri, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor alanları, kafeterya, restoran, kültürel ve sanatsal etkinliklerinin düzenleneceği alanlar ile yaz aylarında debisi iyice düşen dere suyunun tutularak küçük göletlerin oluşturulduğu, yeşillendirilmiş 65 bin 607 metrekarelik büyük bir mesire alanı bulunacaktır. Teknik projesinin yapılması için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) proje teklifi sunduk ve geçirdik. 3 ay içerisinde fizibilite ve mimari projesi hazırlanmış olacaktır. Bu aşamadan sonra DAKA’nın güdümlü proje desteğinden yararlanarak uygulama projesini başlatmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Muratpaşa ve Saray mahallelerinde yaşanan kanalizasyon sıkıntısını gidermek için çalışma yaptıklarını dile getiren Asya, “Toplam 4 kilometrelik kanalizasyon döşedik. Bu mahallelerimizde şu devirde halen kanalizasyon yerine fosseptik çukurlar vardı ve biz ilk etap olarak 4 kilometre döşedik ve etap halinde döşemeye devam etmekteyiz. AFAD ile belediyemiz arasında protokol imzaladık ve buna göre belediyemiz tarafından AFAD desteğiyle Saray Mahallesi I. Bölgesi’nin kanalizasyon sorununu çözmüş olacağız. AFAD Başkanlığı’ndan onay çıktı, işin en kısa zamanda başlaması öngörülmektedir” ifadelerini kullandı.
Başkan Asya, yaptıkları diğer çalışmalarla ilgili olarak da meclis üyelerine bilgi verdi.
Toplantı meclise havale edilen gündem maddelerinin görüşülmesi gibi konuların ele alınması ile devam ediyor.
Kaynak: iha