Muş’un Varto ilçesinde bu yıl 11’incisi düzenlenen Koğ Kültür Sanat Festivali, Sofular Sokak’ta gerçekleştirilen sergilerin açılışı ile başladı.
Varto’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 11’incisi “Kültür Sanatla Özerkliğimizi Örüyoruz” sloganı ile gerçekleştirilecek olan Koğ Kültür Sanat Festivali, Sofular Sokak’ta düzenlenen sergilerin açılışı ile başladı. Sergi açılışına Varto Belediye Eş Başkanı Sabite Ekinci, Hüseyin Güneş, HDP ve DBP ilçe yöneticileri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Sergide Çankırı Cezaevi’nde bulunan siyasi tutsak Fadıl Aydemir’in resim sergisi, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in fotoğraf sergisi ve Zübeyde Bingöltekin’in heykelleri sergilendi.
Sergi açılışında konuşan Varto Belediye Eş Başkanı Sabite Ekinci, savaş gerçekliğinin olduğu bir dönemde sanatın, sanatçının varlığını hissetmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Savaşın yanında, gerçeklerin yanında beynimizin, ruhumuzun ve yüreğimizin gelişmesi için sanata ihtiyacımız sonsuz. O yüzden arkadaşlarımızın emekleri üzerinden bir açılış yapıyoruz. Bu değerli sergilerinden dolayı hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından kurdele kesimi ile sergilerin açılışı yapıldı. Festival, panel etkinlikleri ile devam edecek.
Kaynak: iha