Muş’un Varto Devlet Hastanesinde son iki ay içerisinde göreve başlayan Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanı hastaya burun ameliyatı yapmaya başladı.
Varto Devlet Hastanesi’ne 2 ay önce görevli olarak atanan Kulak Burun Boğaz uzmanı Dr. Yavuz Karadavut, hastanede kulak, burun ve boğaz operasyonlarının yanı sıra devletin verdiği malzemelerle artık estetik ameliyatları da yapmaya başladıklarını söyledi. Burun düzeltme ameliyatları yapabildiklerini ifade eden Dr. Yavuz Karadavut , "Kulak burun boğazda şikayeti olan ve estetik konusunda zorluk çeken hastalar varsa korkusuzca gelip ameliyatlarını yapabilirler. Hastanemizde son iki ay içerisinde yeniden kulak burun ve boğaz ameliyatı yapmış bulunmaktayız. Ameliyat olan hastalarımızın gayet memnun bir şekilde ayrıldıklarını görüyoruz. Bu da bize daha fazla cesaret verip ve daha fazla çalışmamızı tetiklemektedir. Daha önceleri hastalarımız Muş ve Erzurum iline gitmekteydiler. Ama bizim burada yaptığımız hizmetler ve ameliyatlardan sonra hastalarımızın ilçe dışına gitmeleri engellenmiştir. Bu da hastalarımızın menfaatinedir. Hasta olan vatandaşlarımızın cesaretle gelip ameliyat olmalarını tavsiye ediyoruz. Yeni hastanemizde de kulak ameliyatlarına ve sinüzit ameliyatlarına başlayacağız. Varto halkımıza en iyi şekilde kulak burun ve boğaz ameliyatlarını yapmak için buradayız. Artık devletin verdiği malzemelerle rahat bir şekilde ameliyatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca hastanemizde kulak burun boğaz endoskopilerde yapılmaktadır. Bu konuda bize destekte bulunan hasta yönetimimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Varto Devlet Hastanesinde ameliyat olan Diyar Erdoğan adlı hasta ise, önceden burnuna darbe aldığını ve nefes almada sıkıntı yaşadığını söyledi. Erdoğan, "Ameliyattan sonra nefes almada rahatlık yaşıyorum. Bu tür sıkıntılı hasta varsa gelmelerini öneririm. Ayrıca farklı gözüken burnumun altındaki farklı parçaya da estetik yapıldı. Sıkıntım giderilmiş oldu" diye konuştu.
Kaynak: iha