27-29 Eylül 2014 tarihleri arası Mersin’de toplanan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği, üye belediyeler arası iletişim ve proje ortaklığı noktasında bir çok konuda çözüm ürettiler.
Programa Niğde’den Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ve Niğde merkeze bağlı Yeşilgölcük, Aktaş, Yıldıztepe, Orhanlı belediye başkanlarıda katıldı.
Hafta sonu DABB ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde yapılan eğitim seminerine güçlü bir katılım sergileyen Kemerhisar Belediyesi, üye belediyeler tarafından çalışma ve projeleri yoğun beğeni topladı.
Seminere; Adana- Çukurova, Karataş, Seyhan, Büyükşehir, Mersin Mezitli, Akdeniz, Silifke, Niğde Kemerhisar, Yeşilgölcük, Aktaş, Yıldıztepe, Orhanlı, Malatya Hekimhan, Nurhak, Balıkesir Manyas belediyelerinden başkan ve meclis üyeleri katıldılar.
Açılış konuşmasını DABB Başkanı ve aynı zamanda Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin tarafından yapılan toplantıda DABB’ın tarihsel ve gelecek misyonu üzerinde durdu.
Çetin; “Doğu Akdeniz, Türkiye’dir, sadece Çukurova’yı kapsayan bir birlik değildir. Malatya’dan Kayseri’ye, Niğde’den Konya’ya birçok ilden belediyelerimiz üye olmakta birliğimize güç vermektedir. Çok yakında yeni katılacak belediyelerimizle güçlü bir birlik olacağımızdan eminim” dedi.
Kemerhisar dikkat çekti…
DABB’ın daveti üzerine Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın liderliğinde meclis üyelerinden Belgin Oğram Toktaş, Mehmet Uzkafalı ve Durdane Eker’den oluşan bir ekip, 3 gün boyunca yoğun efor sarf ederek temaslarda bulundular.
Üye belediyeler arası iletişim noktasında görüşmelerde bulunan Kemerhisar ekibi, dayanışma ve proje ortaklığı noktasında tüm dikkatleri üzerine çekti.
Kirazcı’nın bu önerisi Veli Ağbaba tarafından dikkate alındı. 25 Ekim’de Niğde’de konu ile ilgili ve yerel yönetim eksiklikleri üzerine toplantı gerçekleştirilecek.
Kardeşlik Daim Olacak
30 Mart seçimlerinden sonra girişimlerde bulunan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Çukurova Belediyesi ile kardeş belediye olduktan sonra proje, araç ve ekipman noktasında dayanışma kararı aldılar. İlerleyen günlerde Kemerhisar Belediyesi’nin gerçekleştirecekleri projelerde Çukurova Belediyesi tarafından desteklenme kararı alındı.
Kaynak: iha