Niğde’nin Çarıklı Köyü Mehmet Babar Okulu’na ÇİMSA Niğde Fabrikası tarafından yaptırılan anasınıfının açılışı yapıldı.
ÇİMSA Niğde Fabrikası Niğde’nin Çarıklı köyü İlköğretim Okulu’nda bir anaokulu sınıfı ve bir WC yaptırdı.
Düzenlenen açılış törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, ÇİMSA fabrika Müdürü Adnan Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, öğrenciler ve veliler katıldı.
Toplam öğrenci sayısı 10 olan ana sınıfının binasında yapılan yeniliklerin yanı sıra ana sınıfı öğrencilerine oyun ve eğitim malzemeleri alındı. Ayrıca çocukların kırtasiye ihtiyaçları karşılandı.
Törende ana sınıfı öğrencileri şiir ve şarkılarıyla katılımcılara küçük bir müzik ziyafeti verdiler.
Törende konuşan ÇİMSA fabrika Müdürü Adnan Güven, ÇİMSA’nın topluma ve yaşam kalitesine etki edecek çok sayıda projeye imza attığını söyledi.
Güven, “ÇİMSA bulunduğu bölgelerde toplumsal ve sosyal sorumluluk projeleri içerinde olan Çarıklı köyüne anasını açmak için bu gün burada bulunmaktayız. Okul öncesi eğitimin, çocuklarımızın yaşam kalitesini ne derecede etkilediği aşikardır. ÇİMSA bu durumun farkında olduğu için 2010 yılından bu yana her yıl bir köyümüzde okulun sınıfını modernize ederek anasını kazandırmaktadır. Bu yılda Çarıklı köyü Mehmet Babar İlkokulu anasınıfını modernize etmekle devam ediyoruz” dedi.
Törende bir konuşmada Niğde Valisi Necmeddin Kılıç yaptı. Kılıç konuşmasında,
“Çok şükür bugün 700 bin kişilik koca bir öğretmen ordumuz var, okulun olmadığı bir yer yok. Bu köyde gördüğünüz gibi ana sınıfına ulaşmış durumdayız, ana sınıfının ötesinde daha modern bir ana sınıfına kavuşmak bize nasip olacak ve bu nedenle ÇİMSA’ya ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha