Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Torba Yasa olarak bilinen vergi borcu yapılandırmasında son başvuru tarihinin 1 Aralık 2014 olduğunu söyledi.
Halk arasında torba yasada olarak bilinen 6552 Sayılı Kanun kapsamında Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarını yapılandırmak isteyen vatandaşların Altınordu Belediyesi Gelir Müdürlüğü’ne başvurmalarını isteyen Başkan Tekintaş, “Mükellefler, 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunduğu takdirde yasa çerçevesinde taksit imkanından ve faiz indiriminden de yararlanabilecekler” dedi.
Mükelleflerin başvurularını Altınordu Belediyesi Gelir Müdürlüğü’ne bağlı belediye hizmet binasındaki tahsilat şubelerinde de yapabileceklerini vurgulayan Başkan Engin Tekintaş, “Yasa ile 30 Nisan 2014 tarihi ve öncesi borçlar yeniden yapılandırılmaktadır. Mükelleflerimizden isteğimiz, yapılandırma fırsatını kaçırmamalıdır. Zamanında başvuruda bulunmayanlar aftan yararlanamayacaktır” uyarısında bulundu.
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, emlak vergisinin 2. taksitinin son ödeme tarihinin 1 Aralık olduğunun ifade ederek şunları söyledi: "Emlak vergisi 2. taksitlerinin son ödeme tarihi 1 Aralık 2014 son gün. Vatandaşlarımız, ödemelerini 1 Aralık tarihlerine kadar cumartesi pazarının üst katında bulunan, emlak tahsilat servisi veznelerinde yapmaları gerekiyor. Altınordu’lu hemşehrilerimizin ödemelerini son güne bırakmamalarını ve 1 Aralık tarihine kadar ödemelerini yapmalarını rica ediyoruz" diye konuştu.
Kaynak: iha