Türkiye Halkoyunları Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen yarışmada, Ordu adına Fatsa Gençlik Merkezi Halkoyunları Grubu müzik dalında Türkiye birincisi olurken, halkoyunları dalında ise Türkiye dördüncülüğünü elde etti.
Konya’daki 100.Yıl Spor Salonu’nda yapılan yarışmada Fatsa’yı eğitici Nurgül Çamaş’ın hazırladığı halkoyunları ekibi temsil etti. Öğrencilerden oluşan grup jüri karşısında Ordu’ya has müziği, kıyafeti ve oyunlarıyla yarıştı. 182 Gençlik Merkezinin katıldığı yarışmada, Fatsa müzik dalında Türkiye birincisi olurken, oyun olarak ise dördüncülüğü elde ettiler.
Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin yarışmada dereceye girdikleri için mutlu olduklarını belirterek , “İlk etabı eylül ayı içinde Gençler Düzenlenmeli ve Düzenlemesiz kategorisinde grup yarışmaları şeklinde düzenlenen organizasyona Gençler Düzenlemeli kategorisinde Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğü Halkoyunları ekibi de katıldı. Artvin ilinde düzenlenen grup yarışmalarında Fatsa Gençlik Merkezi Halkoyunları Ekibi başarılı olarak Konya ilinde düzenlenen Finale katılacak 10 ekip arasına girdi. 6-7 Aralık tarihinde Konya ilinde düzenlenen final yarışmasında Fatsa Gençlik Merkezi Halkoyunları Ekibi başarılı bir performans göstererek halkoyunları müzik dalında 1. ve halkoyunları gösterisi dalında 4. olarak ödüle layık görülen Gençlik Merkezi Ekibi büyük bir başarıya imza atmıştır. Fatsa ilçemizi başarıyla temsil eden Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğü’ne ve halkoyunları ekibi ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: iha